Yeni siyasi oluşum çalışmalarına başlayan eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Anayasa Mahkemesi kararını, "Bu kararla birlikte partilerin hesap verecekleri yerin halk olduğu ortaya çıkmıştır. Türkiye demokrasisi açısından bir kazanımdır" sözleriyle değerlendirdi. Şener, kararın yeni oluşum çalışmalarını etkilemeyeceğinin de altını çizerek, "Bu karar benim yol haritamı etkilemez. Siyasette boşluk var. Benim de söyleyecek çok sözüm var" dedi.

Şener, çıkan kararın bir yargı kararı olduğunu ve her zaman yargıya güvenmek gerektiğini vurguladı. Anayasa Mahkemesi'nin hukukun gereklerine göre bir değerlendirme yaptığını ve kararını verdiğini kaydeden Şener, "Ülkemiz açısından hayırlı olsun" dedi.

Kararı Türkiye demokrasisi açısından bir kazanım olarak nitelendiren Şener, şu değerlendirmeleri yaptı: "Siyaset ve partiler hakkında son sözü söyleyecek olan halktır. Çağdaş demokrasilerde partileri var kılan halkın iradesidir. Türkiye'de de sık sık partileri kapatmak siyasi geleneklerin oluşmasını ve siyasetin kurumsallaşmasını engellemekteydi. Bu kararla birlikte partilerin hesap verecekleri yerin halk olduğu ortaya çıkmıştır. Türkiye demokrasisi açısından bir kazanımdır."

Kararın AK Parti'ye ihtar olarak değerlendirildiğinin hatırlatılması üzerine ise Şener, "Bu konuda Anayasa Mahkemesi Başkanı üzerine vurgu yaparak açıklama yaptı" demekle yetindi. Şener, 'Bu karar yol haritanızı etkileyecek mi?' sorusuna karşılık da, "Benim yol haritamı etkileyecek bir karar değildir. Türkiye'de siyasetin yapılış biçiminde boşluklar ve eksikler var. Halkın beklentileri ve talepleri var. Benim de söyleyecek çok sözüm var" cevabını verdi.