Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, ''Koçarlı İlçesinin uzağından geçecek turizm yolu, Koçarlı'ya giriş çıkışları da engelleyecektir'' dedi.
Koçarlı Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertük, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Gümrükçü ve Kadastro Şube Müdürlerinin katıldığı toplantıda, toplulaştırma ve çam fıstığı üretimi yapan 14 orman köyünün tapu sorunu ele alındı.
Kadastro çalışmalarında çam ağaçlarının ellerinden alınma korkusu ile kadastro çalışması istemeyen orman köyü muhtarları, bu sorunun çözülmesini istedi. Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Esin, ''Biz bu işten endişe ediyoruz. Bu kanunla hakkımız elden gidiyor. Yeniden düzenleme yapılmasını istiyoruz'' diye konuştu.
Mazon Orman Köyleri Kalkınma ve Çam Fıstığı Kooperatifi Başkanı Dursun Özdemir de orman köylüsünün araziyi kullanma yönünden sıkıntısı olmadığını ifade ederek, ''Kadastro memurları ile orman mühendisleri bu işi köylüye güzelce anlatsınlar. Biz bu yıl 20 bin fidan diktik. Bütün köylülerimiz çam fıstığı için fidan dikiyor. Köylülerimiz kadastro geçmesi halinde çam fıstığı ağaçlarının ellerinden gitme korkusu ile yaşıyorlar''dedi.
Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, fıstık çamı yetiştiren üreticilerin tapu sorununu 2B ile çözülmeyeceğini öne sürdü.
Yasal düzenleme ile fıstık çamının orman ürünü kapsamından çıkarılıp meyveli ağaç statüsü kazandırılabileceğini belirten Şen, ''Meyveli ağaç statüsü kazandıktan sonrada fıstık çamı yetişen alanlar orman alanları dışına çıkarılıp şu anda kullanan köylülere bedelsiz olarak dağıtabilinir''diye konuştu.
Şen, ayrıca ''turizm yolu''nun önemli tarım arazilerini yok edeceğini iddia ederek, şöyle dedi:
''Bu yolun iptal edilerek, şu anda kullanılan yolun Dalama ve Yenipazar ilçelerindeki uygulamanın aynısının bu güzergahta da uygulanmasını istiyoruz. Koçarlı ilçesinin uzağından geçecek turizm yolu, Koçarlı'ya giriş çıkışları da engelleyecektir. Koçarlı bir daha kuş uçmaz, kervan geçmez bir yer haline gelecektir.''
Milletvekili Ahmet Ertürk, orman köylülerinin sorunların çözümü için Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ile görüşeceğini söyledi.
Ertürk, turizm yolunun yapımı için de Karayolları yetkililerinin katılacağı bir toplantı düzenlenmesini önerdi.