Didim Belediye Meclisinin Ocak ayı oturumunda görüşülen; Gevrek Mevkii Gümüşpala Caddesi Oteller Mevkiinde bulunan yolun 15 metreden 12 metreye indirilmesi konunun, 10 yıldır devam eden yargı sürecinin sona ermesi nedeniyle görüşüldüğü ortaya çıktı.
10 yıldır belediyeye yönelik başlattığı davayı kazandığını açıklayan otel sahibi Öner Söylev “Yolun genişletilmesiyle benim otelimin havuzu da kapatılacaktı. Burası benim tapulu yerim ve otelime gelen müşterilerin çoğunluğu havuz sebebiyle burayı tercih ediyor. Bu nedenle dava açmıştım ve 10 yıllık süren mahkeme sonucunda davayı kazandım” dedi.

Hukuk mücadelesini kazanmış olması nedeniyle mutlu olduğunu ifade eden Söylev, ““Burası Altınkum Mahallesi Gümüşpala Caddesi olarak biliniyor. Bu yol ileri de bulunan Camiye kadar bu şekilde. Bu yolun şu anki genişliği 12 metre ama hazırlanan planlarda 15 metreye çıkarılması öngörülmüş, bu da benim havuzumun kapatılacağını öngörüyor. Bende 1999 yılından bu yolun genişletilmemesi için dava açtım. İdare Mahkemesinden görülen dava 21 Aralık"ta sonuçlandı. Avukatım beni arayarak davayı kazandığımızı söyledi. Bu konuyla ilgili belediye meclisinde de karar alınmış. Basından öğrendik” diye konuştu.

“Ben otelimin işlevini yitirmemesi için bu davayı açmıştım” diyen Söylev, şunları söyledi: “Çünkü otelin havuzu olmadan buranın bir anlamı kalmıyor. Yasal süreç nasıl işleyecek bilmiyorum, belki da itirazlar olacaktır”/iha