Memduh Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Aralık 2008'de otomobil satın aldığını, otomobilde yol bilgisayarının Türkçe menü içermediğini sonradan fark ettiğini, kendisini bu konuda uyarmayan firma yetkililerinden bu eksikliğin giderilmesini istediğini söyledi. 
     Bu talebinin firma yetkilileri tarafından reddedilmesi üzerine konuyu yargıya taşıdığını ifade eden Toprak, kendisine ayıplı mal satıldığı gerekçesiyle Asliye Hukuk Mahkemesine aracın menüsünün Türkçe'ye çevrilmesi talebiyle dava açtığını kaydetti. 
     Mahkemenin dosyayı bilirkişiye gönderdiğini, ilk bilirkişi raporunu hazırlayan elektronik mühendisinin yol bilgisayarında Türkçe menü olmamasını bir ayıp olarak değerlendirmediğini ve aleyhine rapor hazırladığını belirten Toprak, şu bilgileri verdi: 
     ''Bu rapora itiraz ettim ve mahkeme dosyayı bilirkişi kuruluna gönderdi. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. İhsan Batmaz, avukat Şinasi Aladağ ve Bilim Yüksek Mühendisi Hüseyin Salış'ın hazırladığı bilirkişi kurulu raporunda lehime karar verildi. Kurul raporunda, 'Ülkemizde araç kullanan her sürücünün yabancı dil bilme ve anlama zorunluluğu herhangi bir yönetmelikte bulunmamaktadır. Bu davada, davacının isteğinin yerine getirilmesi, ilgili kanunun tüketiciyi korumaya yönelik yaklaşımına ve hakkaniyete uygundur' ifadelerine yer verildi.'' 
     Toprak, bu kez davalı firmanın rapora itiraz etmesi üzerine, dosyanın gönderildiği ikinci bilirkişi kurulunun araç yol bilgisayarının Türkçe menü olması zorunluluğu bulunmadığını belirttiğini ve 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin, bilirkişi raporları doğrultusunda davanın reddine karar verdiğini söyledi. 
     
     -Yargıtay, kararı davacı lehine bozdu- 
     
     Temyiz aşamasında dosyayı inceleyen Yargıtayın karar gerekçesinde, davacı Memduh Toprak'a satılan araçta bulunan yol bilgisayarının Türkçe menü içermediği, yabancı dil içeren menüye sahip olduğu belirtildi. 
     Taraflar arasındaki ihtilafın bu hususun ''ayıp'' niteliğinde bulunup bulunmadığı hususunda olduğu kaydedilen kararda, şöyle denildi: 
     ''Hemen belirtmek gerekir ki otomobilde yol bilgisayarının Türkçe menü içermediğinin satımdan önce davacıya anlatıldığı ve davacının da bu durumu bilerek otomobili satın aldığı otomobili satan firma tarafından ispat edilememiştir. Bu itibarla Türkiye'de satılan aracın Türkçe menülü bilgisayar olduğu zannıyla davacı Memduh Toprak tarafından satın alındığının kabulü gerekir. Türkçe menü içermemesinin araçtan beklenen faydayı azalttığının kabulü gerekir. Bu nedenle 4077 sayılı yasa anlamında ayıp niteliğinde olduğu için de davacının taleplerinin değerlendirilmesi zorunludur. Sonuç olarak temyiz olunan kararın davacı yararına bozulmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.'' 
     Memduh Toprak, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkçe'nin dışında bir dil tercih etmesinin söz konusu olamayacağı ifade etti. 
     Toprak, ''Bana 'İngilizce dünyadaki en global dildir' diyerek İngilizce menü kullanmamı tavsiye ettiler. İngilizce'nin global bir dil olup olmaması beni ilgilendirmez. Beni araba kullanırken başta kendimin ve ailemin can güvenliği ilgilendirir. Aracın yol bilgisayarının Türkçe seçenekli olarak gönderilmesi gerekirdi. Bu mal Türk tüketicisi için ayıplı bir maldır. Ayrıca Türkiye'de son günlerde gündeme gelen yerli otomobil üretilmesi konusunun önemini bu durum bir kez daha ortaya koydu'' dedi.