Kişi başına düşen gelirle Türkiye'nin en zengin İli konumuzdaki Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit kent merkezinde hemen her gün yaşanan bu görüntüler yoksulluğun da hangi boyutlara geldiğini gösteriyor.

İzmit'in en işlek caddelerinde bulunan konteynırların içine eğilerek yiyecek arayan 75 yaşındaki Havva Çelik, 1999 Marmara depreminde kirada oturduğu evi yıkıldıktan sonra sokaklardaki çöplerden yiyecek toplayarak yaşamını sürdürmeye başladı. Havva Çelik 30 yıl önce eşi Ömer Çelik'i 4 yıl öncede oğlu Hüseyin Çelik'i kenser hastalığı nedeniyle kaybetti. Tek başına yaşam savaşı veren Havva Çelik kimsesiz olduğu için yiyeceklerini çöp konteynırlarından çıkartıyor.

Cadde üzerinde esnaf ve vatandaşların şaşkın bakışları içersinde çöp konteynırların içine eğilip bulduğu yiyecekleri yanında getirdiği poşetlere dolduran Havva Çelik kendisine yardım talebinde bulunanları da geri çeviriyor. Çöplerde bir çok çeşit yiyecek bulabildiğini söyleyen Havva Çelik, "Çöpte fasulye var, patates var. Burdan topladıklarımı niye yemek yapmayayım ki? Karnımı burdan doyuruyorum. Eşim 30 yıl önce oğlum da 4 yıl önce kanserden öldü. Fakir aylığı bağlandı. Fakat o para ancak kira parasına yetiyor. Mecburen çöplere atılan yiyecekleri topluyorum." dedi.

Havva Çelik yanında getirdiği poşetlere yiyecekleri doldurarak konteynırların yanından uzaklaştı.