Aydın İl Genel Meclisi 2008 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantıları başladı. İl Özel İdaresi Meclis Salonu"nda İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser başkanlığından gerçekleşen ilk oturumda toplam 6 gündem maddesi ele alındı. İl Özel İdaresi Kanunu gereği “Yoksullarla Mikro Kredi Verilmesi” maddesini gündeme alan il genel meclisi üyeleri, İl Özel İdaresi bünyesinde konuyla ilgili çalışmaların yapılmasını kararlaştırdı.
Meclis oturumunda il genel meclisi üyelerine “Yoksullarla Mikro Kredi Verilmesi” konusunda bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, İl Özel İdaresi Kanunun 6"ıncı maddesinde yer alan Yoksullarla Mikro Kredi Verilmesi bendi kapsamında uygulama yapılmasının düşünüldüğünü söyledi. Daha önce Aydın İl genel Meclisi"nin İsrafı Önleme Vakfı tarafından Aydın"da başlatılan mikro kredi uygulamasına 75 bin YTL değerinde yardım yaptığını hatırlatan Eser, “İsrafı Önleme Vakfı vatandaşlara geri dönüşümü olan mikro krediler veriyor. Bunun bir benzerini bizde İl Özel İdaresi bünyesinde yapabiliriz. Ancak bunu hemen yapabilmemiz için alt yapımımız hazır değil. Ayrıca böyle bir kaynak oluşturmak için bütçemizde bu fasılda paramızda yok. Bu işi profesyonel anlamda yürütecek ve takibini yapacak sekreterya, teknik ve hukuki zeminin oluşturulması için zaman gerekiyor. Bu aşama da bizim yapabileceğimiz gündem maddesini komisyona havale edip uygun bir yönetmeliğin hazırlanması olacak. Yönetmelik hazırlandıktan sonra burada konuyu görüşerek, varsa eksiklikler onları düzeltiriz. 2009 yılı bütçesinin belirleneceği Kasım ayı toplantılarında da mikro kredi verebileceğimiz bir kaynak oluşturabiliriz. Tüm bu çalışmaların tamamlanmasının ardından önümüzdeki yıldan itibaren ilimizdeki üreten ev kadınlarına geri ödeme koşuluğu ile maddi kaynak sağlayabiliriz” dedi.
Konu hakkındaki görüşlerin açıklanmasının ardından yapılan oylamada; “Yoksullarla Mikro Kredi Verilmesi” gündem maddesinin yönetmeliğin hazırlanması ve gerekli hazırlıkların tamamlanması için Mali Hizmetler Komisyonuna havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi.