5 Mart tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL sınav sonuçları için müjdeli haber geldi. YÖK Başkanı Yekta Saraç sosyal medya hesabından adaylara müjdeli haberi duyurdu. Yekta Saraç yaptığı açıklamada: "YÖKDİL Sınavının sonuçları bugün açıklanıyor. Sonuçların akademisyen ve akademisyen namzeti arkadaşlarımız için hayırlı olmasını dilerim." dedi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Yabancı  Dil (YÖKDİL) Sınavı sonuçlarının bugün açıklanacağını bildirdi. 

Saraç, sosyal medya hesaplarından, 5 Mart'ta yapılan YÖKDİL Sınavı'na  ilişkin paylaşımda bulundu.

YÖKDİL Sınavı sonuçlarının bugün açıklanacağını belirten Saraç,  sonuçların, sınava giren akademisyenlere ve akademisyen adaylarına hayırlı  olmasını diledi.

YÖKDİL SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. 

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) * 100] formülü kullanılacaktır.

İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir. 

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.