Hagi'nin, ülkesi Romanya'nın Bosna Hersek ile olan Euro 2012 eleme maçları öncesinde Misimoviç'i kadro dışı bırakarak formsuz kalmasını sağladığını iddia eden gazete büyük bir tartışma başlattı

Sabah Gazetesi'nden Galip Öztürk'ün haberine göre; Galatasaray'ın sezon başında Wolfsburg'tan büyük umutlarla transfer ettiği ancak 18 Kasım'da teknik direktör Gheorghe Hagi tarafından kadro dışı bırakılan Zvjezdan Misimoviç ile ilgili ülkesi Bosna Hersek'te ilginç bir iddia ortaya atıldı. Ülkenin önemli gazetesi Oslobodjenje'nin bugün piyasaya çıkan sayısında Bosna Hersek'in 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Gheorghe Hagi'nin ülkesi Romanya ile 26 Mart ve 3 Haziran'da karşılaşacağına dikkat çekti.

"HAGİ BİZİ ŞAŞIRTMADI"

Gazete, Misimoviç'in 53 kez formasını giyip 16 gol attığını belirterek, Hagi'nin Bosna takımının en önemli kozunu B takımına gönderip formsuz bırakmayı ve ülkesine avantaj sağlamayı hedeflediğini öne sürdü. Jasmin Liigata imzalı haberde, "Ne kadar milliyetçi olduğunu bildiğimiz Hagi'nin Misimoviç'i B takımına göndermesi bizi şaşırtmadı.

Misimoviç, kötü olursa Wolfsburg'tan partneri Dzeko ile birlikte etkili olamaz. Bu da Romanya'ya büyük avantaj sağlar. Grupta iki ülkenin kaderini belirleyecek iki önemli karşılaşma öncesi Hagi'nin bu yaptığı en önemli silahımızı yok etmektir. Misimoviç'siz Bosna aynı güçte olmaz" yorumu da yapıldı. Oslobodjenjia, " Karpatların Maradona'sı olarak bilinen Hagi, Misimoviç'in formunu bilerek mahvediyor. Türkler bile 'Elano gitti. Misimoviç neden oynatılmıyor?' diye soruyor" ifadelerini kullandı.