YÖK (Yükseköğretim Kurulu), 21 üniversitenin rektör adaylarını eledi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında dün toplanan YÖK, 126 olan aday adayı sayısını 63"e indirdi.
21 üniversitenin görev süreleri Ağustos ayında dolacak rektörlerinin yerine atanacak rektörler için Haziran ayında üniversitelerde seçim yapıldı. Seçim sonucunda en yüksek oyu alan 6 aday adayı, daha sonra YÖK tarafından mülakata alındı. YÖK, mülakatın ardından tüm adayları değerlendirdi ve 6 aday adayından 3"ü elendi. Belirlenen 3 aday Cumhurbaşkanı"na sunulacak, Cumhurbaşkanı da 3 aday arasından birini rektör atayacak. YÖK Başkanlığı"nın açıklamasında Cumhurbaşkanlığına sunulmak üzere belirlenen 3 adayın gizli oyla seçildiğini bildirildi. Açıklama, “Bu haberle ilgili olarak atama süreci tamamlanıncaya kadar herhangi bir açıklama yapılmayacaktır” denildi.
Rektör adaylarının belirleneceği 21 üniversite şunlar: Akdeniz Üniversitesi, AÜ, Atatürk Üniversitesi, BÜ, Cumhuriyet Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İTÜ, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, ODTÜ, Trakya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi.