Kılıçdaroğlu, partisinin Havsa İlçe Teşkilatı tarafından Gençlik Parkı'nda düzenlenen "Birlik ve Dayanışma" yemeğine katıldı. Burada partililere seslenen Kılıçdaroğlu, hükümeti hedef aldı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Cumhuriyet tarihinde "yandaş medya" söylemi ne zaman çıktı? Daha önceki hükümetlerde "yandaş medya" diye kavram var mıydı? Şimdi yandaş medya diye kavram çıktı. Kim bu yandaş medya, AKP ne yaparsa yapsın alkış tutan medya. Yoksulluğu, açlığı görmeyen medya. Türkiye'yi güllük gülistanlık gösteren medya. Bu medya AKP"nin yandaşı olan medya. Bir Başbakan 2 kamu bankasından kendi yandaş medyası oluşsun diye kredi bulur, verir mi? verdiler. Esnaf kredi bulabiliyor mu? Bulamıyor. Ama eğer yandaş medya oluşturursanız size 2 kamu bankasından 750 milyon dolar para bulabilirler. Peki bu vesayet değil mi? Halkın doğru bilgilenmesinin önündeki ciddi bir engel değilmi? Bugün bir iş adamı kalkıp konussun bu hükümetten şikayetçiyim diye. Ertesi gün 2 tane vergi denetim elemanı "sen niye bunu söyledin" diye gelir. Böyle demokrasi olabilir mi, böyle bir anlayış olabilir mi?”


"DENGESİZ GELİR DAĞILIMI"
Hükümetin, Türkiye'de kişi başına gelirin arttığını söylediğini, ancak ülkede yoksulluğun da arttığını anlatan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ne oluyor bu paralar. Bu paralar dengesiz gelir dağılımı içinde birilerinin daha fazla gelir elde etmesine yol açıyor. Bunu ben söylemiyorum. Yabancı bir bankanın üst düzey yöneticisi şunu söylüyor çok açık ve net. Diyor ki, "krizin vurduğu her ülkede üst gelir guruplarının gelirleri azaldı. Ama sadece Türkiye"de üst gelir gruplarının geliri arttı." Yani bunlar krizi fırsata çevirdiler ve gelirini artırdılar. Nerede, Türkide"de. Sayın Başbakan bu gerçekleri göremez. Neden, çünkü sayın Başbakan İstanbul Kısıklı"da kendi geleceğini hazırladı. Biliyorsunuz orada 5 büyük villa var. Tanesi 1.5 milyon dolar. O villaların etrafı bir duvarla değil iki duvarla örülü. Hani diyordu ya sayın Başbakan "ben fakir, fukara, garip guraba dostuyum" diye. Buradan soralım, "Sayın Başbakan, hangi fakir fukara, garip guraba dostu sizin gibi Kısıklı"da 1.5 milyon dolarlık villaların iki kat duvarla çevrili olan ortamında oturur. Sormayacak mıyız biz bunu. Yoksulluk diyoruz. AKP yoksulluğu siyasal sömürü haline getiren bir partidir. İstanbulun varoşlarında, Anadolu"da yoksul insanların hep yoksul kalmasını isterler. Çünkü "onlar yoksul kalıp ekmeğe muhtaç olsunlar ki, ben 1 ekmek verip 5 yılını çalayım" derler. Felsefesi de hedefleri de budur.”


YOĞUN İLGİDEN OTURAMADI
Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu"na partililer tarafınıdan plaket verildi. Daha sonra yerine geçen ve yemeğine devam etmek isteyen Kılıçdaroğlu"na partiler yoğun ilgi ve sevgi gösterdi. Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirmek ve tanışmak isteyenler sıraya girdi. Yaklaşık bin kişi ile tokalaşan ve fotoğaf çektiren Kılıçdaroğlu, hiç oturmadan yaklaşık 40 dakika bu şekilde ayakta durdu. Oturmak istediği sırada ise yanına gelen başka bir partilileri kırmadı ve tekrar ayağa kalktı. Koruma polisi ise bu yaşananlar nedeniyle zor anlar yaşadı. Ortaya ise komik görüntüler çıktı. Bu sevgi selinden Kılıçdaroğlu yemekten ayrılarak kurtulabildi. Halkı selamlayarak giden Kılıçdaroğlu"nu, önündeki aydınlatma direğine çarpmaktan polis koruması kurtardı. Polisin kolunu uzatmasıyla Kılıçdaroğlu direğe çarpmadı. Kılıçdaroğlu daha sonra geceyi Edirne"de geçirdi.


MİLLETVEKİLLERİ COŞTU
Gecenin devamında ise Babeski İlçesi"ne bağlı Büyükmandıra Belediyesi"nin CHP"li Meclis üyesi Mustafa Bilek sahneye çıktı. Meclis üyesinin söylediği şarkılarla ise Edirne Milletvekilleri Rasim Çakır ve Bilgin Paçarız sahneye çıkıp ve roman havası oynayıp göbek attı. Kendilerinden geçen vekiller gece geç saatlerine kadar partililerle eğlenmeye devam etti.

Hürriyet