Gunter von Hagens'in Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi'nin süresi 27 Mart 2011'e kadar uzatıldı.

Serginin Türkiye Temsilcisi The Partners'den yapılan açıklamada, 11 Haziranda İstanbul'da ilk kez açılan ve bugüne kadar yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiği serginin, 17 Aralıkta biten süresinin, yoğun istek üzerine 27 Mart 2011 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.

Açıklamada, Alman bilim adamı anatomist Dr. Gunther von Hagens tarafından “plastinasyon” denilen bir yöntem ile çürümez hale getirilen 200'den fazla insan bedeni parçasının sergilendiği Body Worlds'da, kaslar, damarlar ve organlar, yaşayan vücudun içinde olduğu gibi, bozulmamış haliyle sunuluyor.
Body Worlds Yaşam Döngüsü, bedenin ıstırap, hastalık ve optimal sağlık hallerindeki anatomik çalışmaları yoluyla insan bedeninin karmaşıklığını, direncini ve savunmasızlığını gösteriyor. Sergi, insan yaşam döngüsü ve yaşlanmanın özel bir sunumunu kapsıyor.

Bedeni hayat içinde yaşarken en parlak çağından (değişir, büyür, olgunlaşır, doruğa ulaşır) ve solduğu son ana kadar gösteren sergi, yaşlanmayı, insanın yaşam döngüsü içerisinde, döllenmedeki yaşam kıvılcımından itibaren yaşanan yıllar boyunca oluşan doğal bir süreç olarak gösteriyor.

Sergi ayrıca yaşla ilişkili konulardaki inanılmaz başarı ve ibret öykülerinin yanı sıra, ömür uzatma araştırmalarındaki en son bulguları da ziyaretçilere sunuyor.