Cırık, Vali Bulut'un verdiği hediye poşetiyle ayakkabılarındaki yırtığı saklamaya çalıştı.

Dünya'nın farklı ülkelerindeki Türk okullarında eğitim-öğretim gören ve 7'nci Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilerden bir grup, Vali Sami Bulut'u ziyaret etti. Güney Kore, Tataristan, Kırgızistan, ABD, Letonya, İskoçya, Benin ve Kenya'dan gelen öğrencileri makamında ağırlayan Vali Bulut, öğrencilerin Türkiye'ye büyük heyecan getirdiğini anlatırken, "Herkes sizi coşku ve sevgiyle izliyor" dedi.

Kenyalı bir öğrenci Vali Bulut'un isteği üzerine `Annem', Letonyalı bir öğrenci ise `Bayrak' isimli şiiri okudu. Vali Bulut, ziyaret sonrası öğrencilere Erzurum'u tanıtan CD ve çeşitli hediyeler verdi. Ziyarete katılan öğrenciler arasında bulunan İskoçyalı Clare Cırık, uçları açılan ayakkabılarla dolaştı. İskoçyalı Cırık, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ve Palandöken İlçe Kaymakamı Şenol Esmer'ı ziyareti sırasında ayakkabılarındaki yırtığı Vali Bulut'un verdiği hediyelerin bulunduğu çantayla gizlemeye çalıştı.

Cemal Gürsel Spor Salonu'nda dün akşam düzenlenen 7'nci Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinliğine Erzurum Valisi Saim Bulut, Bayburt Valisi Kerem Al, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. 16 çocuğun şiir okuduğu ve şarkı söylediği gecede Ayten Alpman'ın `Memleketim' şarkısını söyleyen Clare Cırık, sahneye yırtık ayakkabısını değiştirmiş olarak çıktı.