Tüm yaz havuz ve deniz suyundan yıpranmış saçlarımızı eski sağlıklı günlerine geri döndürmek için evde kolayca kullanılabileceğiniz bitkisel yağları sizin için araştırdık. Saç tipiniz ne olursa olsun bu bitkisel yağlar saçınızın çok daha canlı, sağlıklı ve güzel görünmesine yardımcı olacaktır. İşte o mucizevi ürünler…
Çam Terebentin Esansı: Eğer güçsüz ya da yıpranmış saçlara sahipseniz bu yağ saçınızı besleyerek dökülmeyi önler. Kepeğin giderilmesine yardımcı olur. Saçı kuvvetlendirici etkiye sahiptir. Saç diplerindeki mikroorganizmaların oluşumunun engeller.
Nasıl?Bu yağı şampuanınıza yaklaşık iki kapak olarak ekleyebilirsiniz.

Yılan Yağı: İsminin sizi ürkütmesine izi vermeyin. Bu yağı kesinlikle kullanmanızı öneririz. Yılan yağı, içerisinde barındırmış olduğu Omega 3 sayesinde saçınıza ciddi derecede fayda sağlamaktadır. Yılan yağının içerisinde yer alan keratin saçlara nüfus ederek saçların güçlenmesini ve hızlı uzamasını sağlar.
Nasıl?Yılan yağını birebir oranda zeytinyağı ile karıştırarak pamuk yardımıyla saç diplerinize uygulayın ve bir saat kadar bekletin. Bu uygulamayı haftada bir ya da iki kez yaparak saçlarınızdaki değişimin sizde farkına vsinizrabilir.

dreamstime_m_16597331-1050x700.jpg

Jojoba Yağı: Kuru saçları tam anlamıyla nemlendirmek için kullanılır. Jojoba yağı, saçları yumuşatır ve saç düğümlerini çözmesi için şampuan kullanımından önce kullanılabilir. Saç uçlarınızdaki kırıkları önlemek için birebirdir.
Nasıl?Kuru saçınızın üzerine uygulayıp yağlanan saçınızı bu şekliyle, aşağı yukarı yarım saat bekletmeniz gerekiyor. Eğer saça yağ sürüp beklemek zaman kaybı olarak geliyorsa şampuan şişenizin içine ortalama 2 tatlı kaşığı kadar Jojoba yağı ilave edip kullanabilirsiniz.

Hindistancevizi Yağı: Saçın yağlanmasında saça yardım eden yağlardan biridir. Aynı zamanda saç tellerinizi kalınlaştırarak, sağlıklı şekilde saçınızın uzamasına yardımcı olur. Hindistancevizi yağındaki potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir gibi bileşenler saç için en iyi minerallerdir. Eğer hasarlı saçlarınız varsa bu yağ tam size göre…

Argan Yağı: Saç deyince argan yağından bahsetmemek olmazdı. Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz bu yağ saç derisini ve saçı nemlendirerek kuru saçlardan kaynaklanan şikayetleri ortadan kaldırıyor. Saçı canlandırır, onarır ve böylelikle saçların daha canlı ve gür görünmesini sağlar.

Nasıl?Saçlarınız için kullanacağınız bu yağlarda olabildiğince doğal, katkısız ve kaliteli ürünlerden yararlanmaya özen gösterin. Ürünleri ayrı ayrı kullanabileceğiniz gibi karıştırarak da kullanmanız mümkün. Bu yağlar her tip saç için kullanılabilir, ancak çabuk yağlanan saçlara sahipseniz ayda bir kez kullanmanızı öneririz… ( Bestyle Magazine )