Kayserispor maçı öncesinde Beşiktaşlı taraftarların bir planı vardı: Şampiyonluk yolunda yürüyen Siyah-Beyazlı takım, meşalelerle Barbaros Bulvarı"nda karşılanacak, stada birlikte gidilecekti... Ancak bazı taraftarların eğlencenin dozunu kaçırması ve polisin de orantısız güç kullanmasıyla birlikte eğlence tam anlamıyla zehir oldu. Birçok masum taraftar polisin sıktığı biber gazına maruz kalırken, Dolmabahçe Sarayı"nı ziyarete gelen turistler bile, oluşan kaostan etkilendi, küçük taraftarlar da şiddeti yaşadı. Birçok taraftarın yaralandığı öğrenildi.

Bu kez meşale yok
Kara Kartal"ın sahadan 1-0"lık galibiyetle ayrılmasının ardından, taraftarların öfkesi biraz olsun yatışırken geleceğe yönelik planlar da yapıldı. İnönü Stadı"ndaki ilk karşılaşma olan Bursaspor sınavı öncesinde de takıma destek vermeyi planlayan Siyah-Beyazlı futbolseverler bu kez meşalesiz "Omuz omuza" şov yapmayı amaçlıyor. Forumlarda bir araya gelen taraftarlar, hem Kartal"ın ceza almaması hem de kaos ortamı yaratılmaması için tüm Beşiktaşlılar"ın daha sağduyulu olması konusunda mesajlar veriyor.

"Peşini bırakmam"
Kongrelerde Divan Başkanlığı yapan Avukat Ali Rıza Dizdar, kötü muameleye maruz kalan taraftarlara hukuksal boyutta yardımcı olmak için kolları sıvadı. Dizdar, “Bütün gazetelere yansıyan fotoğraflar var. Bir taraftarı darp ediyorlar. Bu insan haklarına aykırı. İşin peşini bırakmayacağım. Bunun için fotoğraftaki taraftarımız ve zarara uğrayan kişilerin bana ulaşmasını bekliyorum” diye konuştu. - fanatik