2 yıl 4 aydır tutuklu yargılanan Üniversite öğrencileri Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç bugün 6. kez hakim karşısına çıktı. İki öğrencinin tahliye talepleri kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle reddedildi

Duruşmada iki polis memuru da tanık olarak dinlenildi. Olay yeri tutanağında imzası bulunan iki polisin ifadeleri birbiri ile çelişti. Mahkeme başkanı, tutanak ile tanık beyanı arasında çelişki olduğunu belirtti. Bunun üzerine tanık polis memuru, "Çok detaylı hatırlamıyorum. Hergün binlerce tutanak tutuyorum" dedi.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak ve tehlikeli madde bulundurmak" suçlamasıyla 2 yıl 4 aydır tutuklu yargılanan üniversite öğrencileri Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç bugün 6. kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç hazır edildi.

Duruşmada olaya ilişkin tutanağı düzenleyen polis memurlarının ‘tanık’ sıfatıyla ifadesi alındı. Tanık polis memuru M.G., sanıkları kaçarken yakaladıklarını belirtti. M.G. , "İçinde molotof kokteyli bulunan beyaz renkli poşet bulduk. Bu beyaz poşeti 4 kişilik grup kaçarken sağ köşeye bıraktı. Grubun içinde Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç ta vardı. Ancak poşeti kimin bıraktığını görmedim. Davaya konu eylemde bir grup çevik kuvvete saldırıyordu. Bu sanıklar da o grubun içindeydi" diye ifade verdi.

"GIRTLAĞINA MI SARILALIM ?"

Sanık avukatlarının tanığa, "Poşeti bunların bıraktığını ve bu kişilerin molotof attığını görmüş mü? diye sormak istedi. Ancak mahkeme başkanı ‘Bu konuya cevap verdi" diye yanıt verdi. Bunun üzerine avukatın, "Bir daha soralım efendim" demesine tepki gösteren mahkeme başkanı, "Söyledi işte. Napalım gırtlağına mı sarılalım? diye konuştu.

"SOKAĞA DÖNDÜĞÜMÜZDE KARŞILAŞTIK"

Daha sonra diğer tanık polis memuru Y. T. dinlenildi. Olay zamanını çok detaylı hatırlamadığını belirten tanık Turgut "Olay yerine gittik. Yürüyerek giderken sokağı döndüğümüzde bu sanıklarla karşılaştık. Sokağın köşesinde dikiliyorlardı" dedi.

"TUTANAK İLE İFADENİZ ÇELİŞİYOR"

Tanığın bu ifadeleri üzerine mahkeme başkanı "Olay yeri tutanağında bu kişilerin sokakta kovalandıktan sonra yakalandığı belirtiliyor" dedi. Mahkeme başkanı, tutanak ile tanık beyanı arasında çelişki olduğunu belirtti. Bunun üzerine tanık polis Y.T., "Detaylı hatırlamıyorum. Hergün binlerce tutanak tutuyorum. Ancak dosyadaki tutanak doğru. Poşeti bunlardan kim bıraktı hatırlamıyorum" dedi.

"POŞETİ ELLERİNDE BULDUK"

Tutanakta, ‘şüphelilerin molotof kokteyli dolu poşeti sokağa bıraktıktan sonra kaçarken yakalandığı’ belirtilmesine rağmen polis memuru,"Biz poşeti şahısların ellerinde ele geçirdik. Ancak kimin elindeydi hatırlamıyorum. Poşetin rengini de hatırlamıyorum" dedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Daha sonra söz alan avukatlar sanıkların tahliyesini talep etti. Duruşma savcısı ise sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç’ın ‘kuvvetli suç şüphesi’ gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ertelendi.