Bilindiği gibi; Söke"de Yavuz Selim Lisesi"nin Anadolu Öğretmen Lisesi"ne dönüştürülmesi kararı sonrasında yükselen tepkiler üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İl Genel Meclis Üyesi Kazım Er ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sökeİl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Oklay önergelerini sunmuş; Aydın İl Genel Meclisi de Milli Eğitim Komisyonu"na Söke"de gerekli incelemelerde bulunması için görev vermişti.
Ekim ayı içerisinde MHP"li Aydın İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Baştuğ Başkanlığı"ndaki CHP"li İl Genel Meclis Üyeleri M. Cahit Kaya ve Metin Erkan, AK Parti"li İl Genel Meclis Üyeleri Uğur Kul ve Erdinç Çeliksoy"dan oluşan İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Söke"de incelemelerde bulunmuşlardı. Milli Eğitim Komisyonunun hazırladığı rapor İl Genel Meclisi"ne sunulurken, Milli Eğitim Komisyonunun raporunda Yavuz Selim Lisesi ve Söke"ye yurt kazandırılması ile ilgili önemli tespitler yer aldı.

Aydın İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu raporunda Yavuz Selim Lisesi ile ilgili olarak; “Öğretmen okulları özellik arz eden, eğitim kadrolarını yetiştiren okullardır. Söke Yavuz Selim Lisesi binasının Anadolu Öğretmen Lisesi için fiziki ve donanım durumunun müsait değildir” ifadelerine yer verilirken, Yaklaşık 30 yıllık mazisi bulunan Yavuz Selim Lisesi"nin arşivine ulaşılamayacağı ve gerekli belge düzenlemelerinde sıkıntıların doğacağı endişeleri dile getirildi.

İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu raporunda Söke"ye yurt kazandırılması ile ilgili olarak yurt yapılacak yer ve tahsisinin gerekli olduğu vurgulandı. Raporda Söke Nazım İmar Planında lise ve yurt yapılabilmesi için gerekli alanların ayrılmış olduğuna dikkat çekildi.

İl Genel Meclisi"nin Aksım ayı toplantısında Milli Eğitim Komisyonu"nun Söke"ye ilişkin raporu görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonunda raporun aynen uygun görülerek kabul edilirken, gereğinin yapılması için karar sureti ve komisyon raporu İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğü"ne gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi.