Türkiye'de belgeli muhalefetin öncü ismi Kemal Kılıçdaroğlu, fıkralarla Erdoğan'a sıkıştırmaya devam ediyor. İşte salonu kahkahaya boğan o fıkra...

CHP TBMM Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM"de emeklililerin hakkını savunduklarını, ancak emeklilerin de sorunlarının çözümü için birlik olması gerektiğini söyledi.

20. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri dolayısıyla İzmir"in Aliağa ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz"u ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin ilçe teşkilatında partililerle bir araya geldi. TÜPRAŞ"tan emekli Cihan Bedir"in emeklilerin sorunlarına çözüm bulunması yönündeki isteği üzerine, Kılıçdaroğlu şöyle dedi: "Emekliler, sorunlarına sessiz kalıyor. Demokratik bir ülkede, sivil toplum örgütleri tepkilerini gösterirler. Biz umutsuz olmayacağız. Eğer biz umutsuz olsaydık bağımsızlık mücadelesi veremezdik. Biz Mecliste emeklileri savunduk ve Meclisi terk ettik ama emekli vatandaşlarımız birlik olmuyorlar. Bu iş birlik olarak, tepki göstererek çözülür." Kemal Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın CHP"nin merkez yönetiminden memnun olmadığını ve umudunun bulunmadığını belirtmesi üzerine de şunları kaydetti: "Umudumuzu yitirmemeliyiz. Bizim sorunumuz, farklı görüşlerdeki insanlarla yakınlık kuramamamızdandır. İnsanlara yardım yapılıyor, bunlar açık açık gösteriliyor. Hani İslamiyette bir elin aldığını bir el görmeyecekti.

Yoksulluk aile sigortası ile çözülür. AKP bir açılım yaptı. Dediler ki "Biz barış istiyoruz". Biz de aynısını istiyoruz. Tayyip Erdoğan, Diyarbakır"da "iş istiyoruz" diyen vatandaşa "Biz hükümet olarak burada fabrika kurmayacağız.

Teşvik Yasası çıkardık" dedi.Kılıçdaroğlu'ndan fıkralı muhalefete devam



Bize göre devletin ilk önce oraya fabrika kurması lazım. AKP geldi, çok güzel bir şey söyledi. "3 ayda yoksulluk envanteri çıkaracağız" dedi. Hala çıkaramadılar. Kimse sesini çıkartamıyor. AKP"ye bağlı sendikalar var. Bunlardan birisi de Türk-İş Sendikası"dır."


Vatan