PKK itirafçısı ve eski JİTEM'ci Abdülkadir Aygan'ın itirafları sonucu 1996 yılında kaçırıldıktan sonra öldürülüp gömüldüğü iddia edilen Hakkı Kaya'nın bulunması için Diyarbakır Hani Karayolu'nun Deveboylu mevkiinde bugün sabah saatlerinde kazı çalışmaları başladı. Yapılan kazılarda bazı kemik parçaları bulunduğu öğrenildi.

PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın kayıp iki kişinin öldürülüp gömüldüğü iddiaları üzerine Diyarbakır'ın Karaçalı Köyü yakınlarında kazı çalışması başlatıldı.

Ölüm kazıları Diyarbakır'a sıçradı


Aygan'ın, Fethi Yıldırım ve Hakkı Kaya'nın JİTEM tarafından öldürüldüğü iddiası üzerine, köy yakınlarında kazı çalışması başlatıldı. İlk gün 70 metrelik bir alanda çalışma yapıldı, yerin 1,5 metre altına inildi. Çalışmaların bugün de sürmesi bekleniyor.

2 TUTUKLAMA
Karaçalı bölgesinde süren kazı çalışmaları ile ilgili Abdulhakim Güven ve Hıdır Altuğ ekipler tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak
cezaevine gönderildi. Tutuklanan Abdulhakim Güven'in Diyarbakır, Silopi, Cizre, Şırnak başta olmak üzere bölgede birçok infaz gerçekleştirdiği ileri sürülüyor.

AKŞAM