Menemen’de bir anneye normal doğumda ısrar edildiği için bebeğinin ölü dünyaya geldiği öne sürüldü. Aile, “doğumun sezaryenle yapılması halinde bebeğin yaşıyor olacağını” öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bebek İzmir Adli Tıp Kurumu’na götürülerek otopsiye alındı. Hastane yönetimi de bebeğin ölümünün “ani bebek ölümü”ne bağlı olabileceğini söyledi. Geçen hafta Kocaeli’de sezaryen tercih edilmediği için bir bebek daha ölmüştü.

Menemen Özel Sada Hastanesi’nde bir hastanın sezaryenle doğum tercihi yapılmadığı için bebeğini kaybettiği öne sürüldü. Foça Adliyesi’nde kâtip olarak görev yapan anne Ebru Sönmez Çelik, 9 aylık hamilelik süreci takip eden doktor Gökhan Ünal’ın bulunduğu hastaneye yatarak doğum yapmak istedi. Doktor Ünal’ın, “yüzde 50 normal doğum yüzde 50 sezaryen” yapacağını söylediği kadın, önceki gün doğum için sancı odasına alındı. 8 saat suni sancı verilen Çelik, süreci şöyle anlattı:

“İki ebe, doktor olmadığı sırada doğuma başladı. Bebeğin başının çıkmasına karşın bir sorun olduğu anlaşıldı, tam o sırada doktor geldi. İki ebe de aşırı derecede karnıma baskı yaptılar. Bebek doğdu, ancak ağlamadı. Ne olduğunu sorduğumda doktor ‘solunumda sorun var çocuk doktoru bakacak’ dedi. Doktor bize ‘ben doğumu gerçekleştirdim ama çocuk öldü’ dedi ve gitti.”

Hastane yönetimi toplantı yaparak durumu değerlendirdi. Başhekim ve Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ali Deniz, “Yani sezaryeni gerektirecek bir durum yok. Bir sıkıntı olur, normal doğumda sıkıntı hissedersin, öyle bir şey yok. Uzamış doğum eylemi yok, ani bebek ölümü vakası olduğunu düşünüyoruz. Anne belden iğne yapmadan bile çığlık çığlığa bağıran bir hasta” dedi.

Cumhuriyet - EMRE DÖKER