Suikast hazırlığı iddiasıyla tutuklanan üç teğmenin Ergenekon tutuklusu emekli Binbaşı Levent Bektaş'la bağlantılı olması dikkat çekti. Poyrazköy'de ele geçirilen cephanelikle ilgili tutuklanan Bektaş'ın adı örgütün 2001'de planladığı ancak başarısız olduğu Rahmi Koç Müzesi'ne yönelik saldırı planında da geçiyor.

MÜZEDE TNT'YLE KATLİAM

Deniz Kuvvetleri'nin müzeye bağışladığı denizatıdan sorumlu emekli Deniz Astsubay Hasan Oğuz, 14 Kasım 2008'de santral dairesinde 2 adet 100 gr TNT fişeği, bir buçuk libre patlayıcı kalıbı, 160 cm portakal renkli eski saniyeli fitil ve altı adet mekanik fünye buldu. Durumdan haberdar edilen Koramiral A.F.Ö. ise patlayıcıları polise bildirmeden imha ettirdi. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e gönderilen bir ihbar e-mailinde ise 'TNT kalıplarının 200-300 kişilik bir öğrenci gurubunun müze ziyareti sırasında patlatılmak üzere yerleştirildiği' iddia edildi.

BEKTAŞ'TAN DA AYNI PLAN ÇIKTI

Poyrazköy cephaneliği ve 'cunta planını' ortaya çıkaran e-posta ihbarı ile Ergenekon tutuklusu emekli binbaşı Levent Bektaş'ta çıkan belgelerdeki 'bombalı' saldırı planının örtüşmesi üzerine Savcı Zekeriya Öz, müzede inceleme yaptı.

POYRAZKÖY'DE TUTUKLANDILAR

Aktüel dergisinde yayınlanan bir habere göre de Savcı Öz, Genelkurmay'dan da 'Ata Evleri' kapsamında soruşturduğu, Koramiral A.F.Ö. hakkında soruşturma yapılmasını istedi. İhbarda adı geçen emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın da aralarında bulunduğu subaylar ise Poyrazköy cephaneliğiyle ilgili tutuklandı.

Emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın bilgisayarında ele geçirilen bir dökümanla da Deniz Kuvvetleri'nde faaliyet gösteren bir fuhuş çetesi ortaya çıkarılmıştı. - yenişafak