Anneler teröre lanet okudu, babalar “Vatan sağolsun” dedi. Şehitlerden ikisinin hamile eşleri ise herkesi ağlattı.

Yeni nişanlanmıştı

Terhisine iki ay kala yaşamını yitiren 26 yaşındaki Onbaşı Hüseyin Gürlek, bir ay önce izne gelerek nişanlanmıştı. Terhis olup evlenmeyi planlayan Gürlek"in ölüm haberi Kütahya"da yaşayan annesi Suna, babası Mustafa ve kardeşi Hakan Gürlek"i perişan etti. Meslek yüksek okulu mezunu Gürlek, askere gitmeden önce Ankara"da özel bir şirkette müdür yardımcısıydı.

Hamile eşi hastanelik

Şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Astsubay Ferhat Ünelli´nin, Siirt´te oturan 4 aylık hamile eşi Şüheda Ünelli, haberi aldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Saat 00.30 sıralarında evine getirilen 8 aylık evli, 19 yaşındaki kadın 20 dakika sonra tekrar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yakınları, kardeşi İsmet Ünelli de Afyonkarahisar"da Uzman Çavuş olarak görev yapan Ferhat Ünelli"nin 10 ay zorunlu hizmetin ardından tayin isteyeceğini söylediler.

İlk operasyonda şehit

İzmir Foça"daki acemi eğitiminden sonra 15 gün önce Siirt"te göreve başlayan Emrah Temel, çıktığı ilk operasyonda şehit oldu. Emrah Temel"in uğurlama töreninde çekilen görüntüler ailesine hatıra kaldı. Temel, görüntülerde, köy meydanında nişanlısıyla dans ediyor, arkadaşlarının omuzlarında yolcu ediliyor ve şehit türküsü “Eledim eledim”le uğurlanıyor. Emrah Temel"in Bolu Mudurnu İlçesi Aldullar Köyü"ndeki 38 yaşındaki babası Ahmet ve 35 yaşındaki annesi Hanım ile kardeşleri 18 yaşındaki Raif ve 13 yaşındaki Ercan, haberi alınca gözyaşlarına boğuldu.

Bayramda gelecekti

Komando er Orhan Kılıç"ın Kırşehir"de yaşayan babası İdris Kılıç, haberi aldıktan sonra iki yıl önce boşandığı, Ankara Keçiören"de oturan Ayfer Kılıç"ın yanına geldi. Çiftin üçü öz üçü üvey 6 çocuğundan biri olan Orhan Kılıç"ın bir ağabeyi beş ay önce intihar etmişti. Kısa süre arayla ikinci kez evlat acısı yaşayan İdris Kılıç, oğlunun, bayramda izne gelmek için kendisinden para istediğini belirterek, “Telefonunu beklerken haberi geldi. Vatan sağolsun” dedi.

7 Kasım"ı bekliyordu

Siirt Eruh"ta şehit olan 22 yaşındaki Burak Kapucuoğlu"nun Kastamonu"da yaşayan annesi Sevil Kapıcıoğlu asker selamı verip, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” derken, babası Metin Kapucuoğlu “Vatan sağolsun” dedi. Burak Kapucuoğlu 7 Kasım"da terhis olacaktı.

Açılım desteği

Şehit Jandarma Er Yusuf Ulaş için dün Muş"un Malazgirt İlçesi"nde Aynalıhoca İlköğretim Okulu´nun bahçesinde düzenlenen törende “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları atıldı. Yusuf Ulaş"ın babası Nasır Ulaş, sekiz çocuğundan biri olan oğlunun, 10 aylık asker olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Biz bu kanın bir an önce durmasını istiyoruz. Benim yüreğim yandı, başkasının yanmasın. Artık ana babalar ağlamasın. Barış istiyoruz. Başbakan Erdoğan´ın gündeme getirdiği açılımı destekliyorum, herkesin desteklemesini bekliyorum. Vatanımız, devletimiz sağ olsun.” Mezarlıkta son kez oğlunun yüzüne bakan anne Taliha Ulaş, “Beni yavrumdan ayırmayın” diye bağırdı. Fenalık geçiren anne Ulaş, yakınları tarafından mezarlıktan uzaklaştırıldı. Yusuf Ulaş, cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Kız bebek bekliyordu

Hakkari"nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi"nde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Astsubay 28 yaşındaki Ferhat Erdem"in bir yıllık eşi öğretmen Ayşegül Erdem, altı aylık hamile ve kız bebek bekliyor. Ferhat Erdem"in ailesi, oğullarının şehit olduğu haberini, Ramazan ayını geçirmek için gittikleri Kırıkkale"deki polis memuru oğulları Murat Erdem"in evinde aldı. Şehidin annesi Dönüş Erdem ile babası Hacı Emin Erdem, Kırşehir"deki evlerine ambulansla götürüldü. Hacı Emin Erdem, bayramda Hakkari"ye gitmek için diğer oğluyla birlikte Van"a uçak bileti aldıklarını belirterek, “Vatan sağ olsun, bir oğlum var, gerekirse o da şehit olur. Ben de bu vatan için şehit olmaya hazırım” dedi.

Cenazesi bugün

Jandarma Astsubay Başçavuş Murat Taş, bugün Ataköy 5. Kısım Camii"nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Şehitliği"nde toprağa verilecek. Siirt"teki törende şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Murat Taş"ın eşi Esrin Taş koluna girenlerce güçlükle teskin edilebildi.

Şehitler ölmez vatan bölünmez

OĞLUNUN şehit haberini aldığında dakikalarca konuşamayan Kastamonulu Burak Kapucuoğlu"nun annesi Sevil Kapucuoğlu, asker selamı vererek, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” dedi. Komando er Orhan Kılıç"ın annesi Ayfer Kılıç"ın, evinin önünde kurulan taziye çadırındaki haykırışı onu teselli etmeye çalışanları da ağlattı. Ayfer Kılıç ve ailenin diğer fertlerinin gözyaşı gün boyu dinmedi.

Veda

JANDARMA Er Yusuf Ulaş"ın Muş"taki evine de ateş düştü. Babası Kürt açılımına destek isterken annesi ve teyzesi yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Cenaze töreninde şehidin teyzesi Zahide Tekemen yeğeninin fotoğrafını öperek, ağıtlar yaktı. Anne Taliha Ulaş da askerlerin desteğiyle ayakta kalabildi.

Babalar da ağladı

SİİRT Eruh"ta terhisine iki ay kala şehit olan Onbaşı Hüseyin Gürlek"in babası Mustafa ve annesi Suna haberi aldıktan sonra gözyaşlarına boğuldular. Baba Gürlek “Vatan sağolsun” dedi. Piyade Er Emrah Temel"in babası Ahmet Temel"in gözyaşlarını durdurmak mümkün olmadı. Malazgirt"te toprağa verilen Yusuf Ulaş"ın babası Nasır Ulaş"ı koluna giren Tuğgeneral Burhanettin Aktı güçlükle sakinleştirdi. - hürriyet