ZİRVENİN yol haritasına yön verecek bir maç. G.Saray gergin, Sivas endişeli, acabalarla çıkmış sahaya. Ama G.Saraylı taraftarların sırtındaki nostaljik Metin Oktay forması önemli. Yeni stadı kutlarken Oktay"ı anmak bir vefa kültürü olsa gerek. Fakat aynı vefa Feldkamp"a gösteriliyor mu? Onun teknik adamlığından kuşku duyan bir kitle sözkonusu. G.Saray Kalli"yi tartışadursun onun ipliğini pazara çıkartabilecek eski Fenerli Bülent Uygun ise kulübede yükselen değeri Türkiye"nin... Ve iki teknik adamın arasındaki puan farkı 2, yaş farkı ise 38. Kuşak farkına dikkat!

Belki de bu tecrübe farkından Uygun"un takımı kendi kendini sakatladı maç başında. Sedat taktik faul, Balili sakat omzuyla Arda"yı çekerken kendini taca attı... Bu sakatlıkları hileli bulup, G.Saray"ın hızının kesildiğini düşünen taraftarın "Sahtekâr Sivas" tezahüratını da atlamayalım... Tabii geçen hafta yaralıyı düşürüp Televolelik olan ambulansçıları da 17 dakikada Balili"yi götürebildiler stattan. Buna biraz da bir minibüsün bile giremediği Sami Yen, "hemen yıkılmalı" diye bakmak da doğru olur.

Böylesine detaylar olunca kötü futbol oynandı diye düşünmeyin. Oyun renkliydi, G.Saray ilk yarı 3 sağ kanat, 2 sol kanat, 2"de göbekten Nonda (2), Şükür (2), Servet, Sabri, Uğur Uçar ile 7 gol denemesi yaptı. Hatta Uğur"un 45+2"deki şık şutu yan direkten döndü. Ancak gol gelmedi. Çünkü vefa duygusundan oynayan Hakan"a şişirildi toplar...

UĞUR"DAN DERS!

SİVAS"IN 2 tehlikesi de Orkun"a takıldı. Gösterinin 2. yarısında G.Saray baskı kurdu, hatta topa 64-36 sahipti. Ancak stres, gençlik ateşi, dağınıklık gol üretmedi. Goller üst üste kaçınca "kurşun döktürme" esprilerine yolaçtı. Asıl sırıtan ise Arda"nın maç başından beri süren beceriksiz orta ve kornerleriydi. Hatta, Servet de haklı "hır" çıkarttı bir ara.

Ancak Karan oyuna girince çizgileri hatırladı Cimbom... Uğur, 83"te Ümit"in sağa açtığı topu Hayrettin"in belini kırıp Nonda"ya altın kafa golünü attırdı. 2 dakika sonra Uğur"un ortasında top defastan sekti, Barış da oyunu hem 2-0"a, hem tatlıya bağladı.

ÖZET: Orkun maçın anahtarıydı. Tabii Aslan parçası Uğur"du. Özellikle Arda"ya ders verdiği için... Peki Kalli ile yıldız kavgaları ne olacak?