Bir Avustralya havayolları şirketine bağlı Airbus A330-200 tipi yolcu uçağının, Japonya-Avustralya seferini yaparken kokpitinde yangın çıkması üzerine Guam Adalarına acil iniş yaptığı bildirildi.

Şirket yetkilileri, Avustralya'nın Brisbane kentinin güneyindeki Gold Coast'a gitmek üzere Osaka'dan kalkan Jetstar şirketine bağlı uçakta bulunan 203
yolcu ve mürettebattan yaralanan olmadığını belirtti.

Uçak havalandıktan yaklaşık dört saat sonra sağ kokpit camı tarafından duman çıkmaya başladığı, daha sonra da alev çıktığı, bunun üzerine uçağın acil iniş yaptığı kaydedildi.

Şirketin açıklamasında, mürettebatın yangını yayılmadan söndürdüğü belirtildi.

Uçağın, Atlas Okyanusuna düşen Fransız Havayollarına ait Airbus uçağıyla aynı model olduğu belirtildi.

RUSYA'DA DA AİRBUS A320 TİPİ YOLCU UÇAĞI ACİL İNİŞ YAPTI

Rusya'da iç hat seferi yapan Airbus A320 tipi bir yolcu uçağının, ön camındaki çatlak yüzünden acil iniş yapmak zorunda kaldığı bildirildi.

Ria Novosti ajansının haberinde, 122 kişiyle birlikte Irkoutsk-Moskova seferini yapan Aeroflot havayollarına bağlı uçağın ön camında çatlak meydana gelmesi üzerine Novossibirsk'e acil iniş yaptığı belirtildi.

Olayda yaralanan olmadığı kaydedildi.


AIRBUS, A330 VE A340 UÇAKLARININ SEFERDEN
ALINACAĞINA DAİR HABERLERİ YALANLADI

Airbus, A330 ve A340 tipi uçaklarının seferden
alınacağına dair haberleri yalanladı.

Airbus sözcüsü Stefan Schaffrath, Fransa'da yayımlanan Le Figaro'nun bir haberi üzerine yaptığı açıklamada, uçakların uçuş için güvenli olduğunu, seferden alınacaklarına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Le Figaro, Airbus'un bu uçakları seferden almayı planladığını yazmıştı.