YAPIMCI Abdurrahman Keskiner, Türk sinemasının "Çirkin Kral"ı Yılmaz Güney"in, 1966 yapımı “Eşrefpaşalı” filminin çekimlerinde Nebahat Çehre"nin kafasının üzerine koyduğu bardağa gerçek mermilerle ateş ettiğini açıklamış, Çehre de olayı doğrulamıştı.

Güney"le 4.5 yıl evli kalan Çehre, o sahnenin nasıl çekildiğini anlattı: “Yılmaz o sahnede hakiki silah ve kurşun kullandı. O, bozuk parayı havada vurabilecek biriydi. Yılmaz bir şeye karar verdiği zaman "hayır" diyemezdik. Onu yapmak zorundaydım. İki kurşun boş geçti ve bardak üçüncüsünde patladı. O sahne çekilirken heykel gibiydim. Ama "kestik" dendikten sonra elimdeki tespihi bırakıp çığlık atmışım. Evliliğimiz 4.5 sene sürdü, onu koca değil hoca olarak alıyordum evime. Beni bugüne getiren odur. Entel, iyi yazar ve iyi oyuncuydu, beni eğitti. Hiçbir şey gizleyemem, öyle bir şey olmadı diyemem. Bu benim özel hayatımdı, keşke özel kalsaydı ama Abdurrahman Keskiner söylemiş.”

15 yıldır hayatımda biri yok

Nebahat Çehre, uzun süredir kimseyle aşk yaşamadığını söyledi: “15 yıl oldu galiba hayatımda biri olmayalı. 15 yıl uzun bir zaman, bundan sonra da biraz zorlukları var. Belli bir yaştan sonra daha seçici oluyorsunuz ve macera yaşamak istemiyorsunuz. Seçici olduğumu zaten yaşadığım hayattan anlarsınız. Bu yaştan sonra aynı yöne bakabileceğiniz, aynı zevkleri paylaşabileceğiniz bekar bir adam sayısaldan çıkar gibi. Ama belki bir yerden tokat yerim!”

66 yaşında

Nebahat Çehre, 66"ncı yaşını önceki akşam İstanbul-Zekeriyaköy"deki Fincan Cafe"de dostlarıyla kutladı. “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Valide Sultan"ı canlandıran ünlü oyuncu için hazırlanan doğum günü pastasında 200 adet gerçek inci ve 150 Swarovski taş kullanıldı.