Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, teknik direktör Yılmaz Vural ile yollarını ayırdı.

Teknik direktör Yılmaz Vural ve Kasımpaşa Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal, kulüp binasında düzenledikleri basın toplantısında, ayrılık kararını açıkladılar.

Sidal, Vural'ın sezonun ikinci yarısı için istediği transfer katkısını yapamayacaklarını bu nedenle de kendisiyle ayrılma kararı verdiklerini ifade etti.
Yılmaz Vural ile çok iyi dönemler geçirdiklerini, son dönemde ise ortaya konulan futbolun sonuçlara yansımadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Oynadığımız futbola göre ligde haketmediğimiz yerdeyiz. Ligin ikinci yarısında kulüp olarak bir hamle yapmamız gerekiyordu. Transfer hamlesi... Hocamızla tatile girmeden önce konuştuğumuz konular vardı. Tabi yapacağımız transferler kulübe yük getirecek. Gereksiz bir transfer yaptığınız taktirde fazla bir katkısı olmayacaktı. Hocamızla yaptığımız görüşmeler sonucunda, hocamız 'Olmayacaksa, ikinci yarı çalışmamızın manası yok, yaparsak kalırız' dedi. Hocamızın dediği gerekli katkıları yapamayacağız. Bundan dolayı istemeyerek de olsa hocamızla beraber ortak karar vererek ayrılmaya karar verdik. Hocamızdan kulüp olarak camia olarak çok memnunduk hala memnunuz. Camiamız da onu çok seviyor. Hoca olarak 10 üzerinden 10 numara bir hoca. Herkes bana soruyordu, yüklü tazminatı mı var, bu sonuçlardan sonra göndermiyorsunuz diye. Ben böyle bir tazminatın söz konusu olmadığını ifade ediyordum. O sonuçlar alınırken hocamızın gitmemesinin tek sebebi hem oynanan oyun hem de hocamızdan memnun olmamızdır.''

Yılmaz Vural'ın, hak ettiği parayı kulübün takdirine bırakarak ayrıldığını açıklayan Sidal, ''Bütün spor kamuoyunun bilmesi açısından söylüyorum; hocamızın bir para talebi de söz konusu olmamıştır. Gayet dostane bir şekilde ayrılık söz konusudur. İnşallah başarılı olur. Bizde yaptığı görev için kendisine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

-''FUAT ÇAPA DA ADAYLAR ARASINDA...''-

Süha Sidal, yeni teknik direktör konusunda kısa süre içinde karar vereceklerini ifade etti.

Fuat Çapa ile anlaştıkları yönündeki haberlerle ilgili olarak Sidal, ''İllaki bir hoca ile anlaşacağız. Yarına kadar bize müsaade verin. Bir kaç adayımız var. Bir tanesi de Fuat Çapa tabi ki'' dedi.

-''YEKTA'YI DEVRE ARASINDA VERMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ''-

Futbolculardan Yekta için ciddi teklifler olduğunun hatırlatılması üzerine de Sidal, bu futbolcuyu devre arasında başka bir takıma vermeyi düşünmediklerini bildirdi.
Sidal, ''Yekta'yı devre arasında vermeyi düşünmüyoruz. Sene sonu itibarıyla büyük bir takımda oynamasını arzu ediyoruz. Görevini tamamlar, arzu ettiği yerde oynar'' diye konuştu.

-''TRANSFER YAPACAĞIZ''-

Sidal, Yılmaz Vural'ın istediği oyuncuları alamayacaklarını ancak ikinci yarı için bütçelerine uygun şekilde takviyeler yapacaklarını bildirdi.

Kasımpaşalı yönetici, ''Pes etmiş değiliz. Lige illaki asılacağız. Biz hocamızın arzu ettiği transferleri yapamayacağımızı söyledik. Değerli ve önemli transferlerdi. Bu transfer yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Yine lige asılacağız. Takımımıza da güveniyoruz. Ligde kalacağımıza da sonuna kadar inanıyoruz. Prensiplerimiz gereği kulübü aşırı bir borç yükü altına sokmak istemeyen bir yönetimiz'' şeklinde konuştu.

-VURAL: ''KASIMPAŞA'NIN NEFERİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ''-

Takımının büyük bir ciddiyetle oynadığını ancak gol atamadıkları için maçlarda sonuca gidemediklerini ifade eden Vural, ''Bundan sonra Kasımpaşa'nın neferi olmaya devam edeceğiz. Onlara dışarıdan katkı vermek durumundayız. İkinci devre inşallah ligde kalması gerçekleşir'' şeklinde konuştu.

Dün bir televizyon kanalındaki programda meslektaşlarını dinlediğini anlatan Vural, ''Hiçbirisi Kasımpaşa düşer demedi. Hakikaten bu sonuçlara layık olmadığını söylediler. Onlara teşekkür ediyorum. Sağolsunlar. İstemeden de olsa bu ayrılık olması gerekiyordu'' dedi.

Henüz bir planı olmadığını anlatan Yılmaz Vural, zor şartlarda çalıştığı için çok yorulduğunu anlatarak özetle şunları kaydetti:

''Takımımız her maçta rakipten çok pozisyon buldu. Maalesef gol atamadık. Demek ki hücum oyuncusu gerekiyor. Kulübümüzün bütçesini aşan bir durum. Küçük rakamlarla bir oyuncu alacaksanız o zaten bizde var. İyi oyuncu iyi para. Kulübümüz diğer kulüpler gibi değil, yönetimimiz 14 senedir bu işin başında. Bir dahaki döneme kesinlikle sıfır borçla devam eden bir mantığı var. Kasımpaşa kendisiyle ilgili gelişimi tamamlamak üzere. inşallah bu en kısa zamanda hallolur. Mehmet Yılmaz'ı istedim. İstediği rakam bizim boyutlarımızı çok aştı. İnşallah seçimleri doğru olur. Olmasa da takım kadrosuyla mücadelesini sezon sonuna kadar verebilecek kapasitede. İnşallah gelecek antrenörün meslek şansı da fazla olur.''

A.A.