Yılmaz, “Sadece bu seçimde milletin buna bir işaretle destek olması lazım. Ben hazırlıklarımı yaptım. Bu seçimden sonra yola çıkacağım. Getirmeyi düşündüğüm alternatif, sadece ANAP"tan ibaret değil. ANAP"ın da içinde olduğu daha büyük bir birliktelik” dedi.

AKP"ye alternatif parti
Rize"nin Madenli beldesinde Belediye Başkanı Ahmet Yazıcı"yı ziyaret eden Yılmaz, sandalye üzerine çıkarak vatandaşa seslendi. Sadece bağımsız milletvekili olmak için seçime girmediğini ve genel seçimden bu yana, iktidara alternatif olabilecek bir siyasi parti kurmak için çalışma yaptığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:
“Eğer AKP iktidarı, eski ANAP iktidarı gibi vatandaşlar arasında ayrım yapmayan bir iktidar olsaydı, "Benden olanlara her şey serbest, bana karşı olanlara her şey yasak" anlayışında olmasaydı, vatandaşın çoğunluğu da AKP"den memnun olsaydı, zaten bana yapacak bir şey düşmezdi. Ama, AKP bu şansını kaybetti. Siyaset, demokrasi ve alternatif demektir.
Bir partinin iktidar olduğu, diğer hiçbir partinin iktidar şansı olmadığı bir yerde, hem iktidar olan parti hem de millet için bu durum kötüdür. İktidarı şımartır, yanlış yaptırır.”

MİLLİYET