Asılsız çıkan Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'ın istifa ettiği haberlerinin yayılmasının ardından borsada yüzde 2,8 oranında bir düşüş yaşandı, faiz yüzde 19.5'e yükseldi.

Yılmaz'ın istifasına ilişkin dedikoduların piyasalarda dolaşması üzerine Merkez Bankası Basın Sözcüsü Cihan Aktaş, Reuters'a yaptığı açıklamasında, "Haberler tamamen spekülasyon ve gerçek dışıdır" dedi. Zaman Gazetesi'nin haberine göre dün Londra para ve sermaye piyasalarında Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın istifa edeceğine yönelik söylentiler üzerine bu açıklamanın yapıldığı öğrenildi.

Merkez Bankası'nın 5 gün öncesi 0.50 puanlık faiz indiri kararının ardından IMKB 42.500 seviyesine yükselmiş, dövizde ise hızlı bir düşüş yaşanan piyasalarda, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın dün öğleden sonra istifa ettiği söylentilerinin yayılması yatırımcıda tedirginlikle karşılanmış yurtdışı borsalarına paralel gelişmelerle birlikte borsa yüzde 2.83 değer yitirdi, dolar fiyatı ise gelişmelerin ardından 1.23 seviyesinden 1.24'e , 13 Ocak 2010 vadeli gösterge niteliğindeki tahvilin bileşik faizi ise yüzde 19.51'e yükselmişti.