Sayısız filme damgasını vurmuş, son olarak “Umut” filmiyle kariyerini taçlandıran, Türk sinemasının dev ismi Fikret Hakan ilginç açıklamalarda bulundu.

Medyatik'de Yüksel Aytuğ'un " "Umut" filminde canlandırdığınız karakteri anlatır mısınız?" sorusuna ünlü oyuncu, "Zengin ama bir o kadar da acımasız, gaddar bir adamın zaman içinde zavallılaşması ve çaresizliği... Bu filme kadar 203 film yapmışım. 'Umut' 204'üncü filmim. Senaryoyu okuyunca derinden sarsıldım, tüylerim diken diken oldu. Bu senaryonun altından nasıl kalkarım diye düşündüm. Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılmış bir senaryo olması da beni çok etkiledi. Ama hayatımın en zor rolüydü. Çünkü bıçak sırtı bir karakterdi. Yanlış oynasam, diğer bir yöne yıkılıp, giderdi" diye yanıt verdi.

FİKRET HAKAN: "AKILLI DAVRANIN, YILMAZ GÜNEY'İ OYNATIN"

Fikret Hakan, Yılmaz Güney'e kendi rolünü verdiğini de anlatırken " Yılmaz Güney, Atıf Yılmaz'la 1-2 film yaptı ama başarılı olmadı. Benim en parlak olduğum yıllardı. Bir proje geldi, İtalyan-Fransız ortak yapımıydı. İyi bir hikayeydi ama oynamak istemedim. 'Akıllı davranın, Yılmaz Güney'i oynatın' dedim. 'Olmaz, O düztaban' dediler. 'Oynatın, bana hak vereceksiniz' dedim. Yılmaz' ı oynattılar ve o rolle en iyi oyuncu ödülünü aldı" dedi

FİKRET HAKAN: BU ROLÜ "GODOT'YU" BEKLER GİBİ BEKLEDİM

"Son dönemde Mahsun Kırmızıgül'ü Yılmaz Güney'e benzetenler var. Ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine ünlü oyuncu, "Ben bu yaşa geldim, hiçbir taklidin, aslından iyi olduğunu görmedim. Herkes kendi tarzını oluşturmalı. Yılmaz Güney de sıfırdan başladı. Önce işler yolunda gitmese de sonra değeri anlaşıldı. Bir de şu var, biz oyunculuktan önce, bekleme işçisiyiz. Ben bu rolü "Godot' yu bekler gibi bekledim ve rol geldi. bu bekleme süreci içinde ne alkolik oldum, ne madde kullandım. Öylece oturup, bekledim. Bu işler böyledir" diye yanıt verdi.

GAZETEPORT