Yurt içinde ve yurt dışında birçok sergi açan ve sanatını genç kuşaklara aktarmak için kurslar düzenleyen Şimşek, yeni figürler ve yeni teknikler oluşturmak için ulusal ve uluslararası yayınları takip ediyor.

Şimşek, uzun yıllar bir lastik firmasının bölge temsilciliğini yaptığını ve Anadolu'nun çeşitli illerini dolaşma imkanına sahip olduğunu söyledi. Eskişehir'de lületaşı, Kütahya'da seramik, Tosya'da yün kemerler olmak üzere her bölgeye özgü materyallerle hobi boyutunda küçük eserler yaptığını anlatan Şimşek, ''Yaptıklarımı bayi toplantılarında sergilerdim. Yabancı konuklar büyük ilgi gösterirlerdi. Emekli olduktan sonra hobimi ustalığa dönüştürmeye karar verdim'' dedi.

Öğrencilik yıllarında aldığı kaliteli resim eğitiminin, gümüşü işlemede, yeni figürler ve bakış açıları oluşturmada sağladığı yararı vurgulayan Şimşek, eldeki malzemeyi kullanarak yapılabilecek en iyi şeyler konusunda bilgi sahibi olduklarını dile getirdi.

Emekli olduktan sonra yeteneğini geliştirmek için araştırmalar yaptığını, gerek ulusal gerekse uluslararası yayınları takip ettiğini belirten Şimşek, ''Materyallerin dezavantajlarından yararlanarak, yeni bir eser üretmeyi sağlayan bir teknik geliştirdim'' diye konuştu.

Ebru, hat ve tezhipteki gelişmeleri takip ettiğini, hat sanatı figürlerini gümüşe işleyerek yaptığı eserlerin yurt içi ve yurt dışında sergilendiğini ifade eden Şimşek, Mustafa Kemal Atatürk'ün çeşitli tarihlerde kullandığı 6 imzası ile TBMM'de kullandığı mührü gümüş bir levhaya işlediğini ve bu levhanın Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne asıldığını söyledi.

Önümüzdeki aylarda Hitit Üniversitesi'nin organize ettiği Hititler ile ilgili uluslararası bir sempozyuma katılacağını anlatan Şimşek, sempozyuma katılacak yabancı misafirler için Türkiye'yi tanıtacak takılar tasarladığını dile getirdi. Şimşek, bunun için Hitit kültürüyle ilgili kitaplar okuduğunu ve araştırmalar yaptığını kaydetti.

Gençleri de meslek sahibi yapmak için kurslar düzenlediğini belirten Şimşek, bu uğraşıların kendini hayata bağladığını söyledi. Şimşek, ''Bu sanatla uğraşmasaydım, evden çıkamayan, yürüyemeyen, kabuğuna çekilmiş biri olurdum. Yılların getirdiği tecrübeyi bizden sonraki kuşaklara aktarmanın mutluluğunu yaşıyorum'' dedi.

GAZETEPORT