Türk sinemasının usta oyuncuları Tarık Akan ve Şerif Sezer Saba Tümer'le Bu Gece'nin konuğu oldu.

"Deli Dolu Olma" filmiyle yıllar sonra birlikte kamera karşısına geçen Tarık Akan ve Şerif Sezer 28 yıl önce birlikte rol aldıkları ve Yılmaz Güney'e Cannes Film Festivali'nde ödül getiren film 'Yol' hatırlatıldı.

Programda filmden kısa bir bölüm gösterilirken özellikle Tarık Akan çok duygulandı. Gözyaşlarını tutamayan usta oyuncu Yol'la ilgili şunları söyledi:

"Diyecek o kadar çok şey var ki...Bu bir mücadele, bu bir kültür savaşı. Bu kültür savaşını çeken çok aydınlar oldu. Nazımından Yılmaz Abisine kadar. Bizler yalnızca aracıyız. Bütün amacımız bu ülkede yaşayan insanın kültürünü bir ölçüde yukarı çıkarmak. Onlara biraz daha sorgulamayı aşılamak. Neyin ne olduğunu anlatmak. Sömürülmemeleri için, kullanılmamaları için. Bu ülkenin temelleri atılmış. Bunların bozulmaması için üzerime düşeni bir sinema oyuncusu olarak yerine getirmeye çalıştım. Benim üstüme yüklenilmemiş bir görev. Bunu üstüme almışım. Bizim gibi ülkelerde sanatçı olmuşsan bunu yapmak zorundasın. O yüzden seyrederken çok duygulanırım. Çekerken ülkenin en büyük ikinci darbesini yemiş bir ülkede, o dönemde böyle bir şey yapıyoruz. "

ORDU TEK GÜCÜMÜZ

Tarık Akan şöyle devam etti: "Şuna da karşıyım tabii ki. Ne olursunuz bu darbeleri bugünkü orduya yakıştırmayın. Ey aydın insanlar, ey dönek insanlar bunu yapmayın. Çünkü ordumuz tek gücümüzdür. Şu anda Atatürk'ün düşüncelerini sahiplenebilecek tek gücümüzdür. "

Şerif Sezer de "Ben çok şanslıydım. Benim ikinci filmimdi. Bu filmde oynamak benim hayatımı değiştirdi. Başkası olabilirdi, bu şansı ben yakaladım. Çok duygulandım tabii ki." dedi.

Milliyet