Alınan bilgiye göre, Didim'de Sağtur Sitesi çevresindeki 9 ağaç kesilerek etrafa atıldı. Ağaçların kimliği belirsiz kişilerce kesilerek yere atılması, site yönetimi ve sakinlerinin tepkisine sebep oldu.
Didim Gümüşkoy Çevre ve Turizm Derneği Başkanı ve Sağtur Sitesi Başkanı Orhan Boran, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyümesi yıllar süren ağaçların kesilmesinin insanlığa sığmadığını, neden kesildiğini bilmediklerini söyledi.
Ağaçları kesenlerin bulunmasını isteyen ve bu yönde savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Boran, ''Bu bir vahşettir, cinayettir. Bin bir emekle dikilen ve büyüyen 60 yıllık karaağaç ile 20 yıllık çam ağaçları olmak üzere toplam 9 ağaç kesilmiş. Bunu her kim yaptıysa bir an önce bulunup adalete teslim edilmelidir'' dedi.
Boran, ağacın ve yeşilin ne demek olduğunu çok iyi bildiklerini, bu yönde çalışmalar da yürüttüklerini ifade ederek, site çevresindeki ağaçların kesilmesinin bu nedenle içlerini daha çok sızlattığını ifade etti.
Önceki yıllarda site olarak ağaç kesimlerini önlemek için ambalaj ve kağıt atıklarını toplanması konusunda çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Boran, ''Topladığımız bir ton kağıt atık ile 3 ağacı kurtarmanın mutluluğunu yaşadık. Bizler milli servetin geri dönüşümüne hizmet ederken, 60 yıllık karaağaç ağacı ile 20 yıllık çam ağaçları katledildi. Bu güzelim ağaçların kesilmesi tam bir katliam. İçimiz sızlıyor'' dedi.