Alacaklılara, bankalara hatta defterdarlıklara bile örnek olacak yöntemi Aydınlı esnaf Latif Sarıgül buldu... Uzun süre 'param yok' diye kendisine ödeme yapmayanları yılbaşı gecesi eğlence mekanlarında tek tek aradı, dansöz oynatırken buldu. 'Ayıp ayıp' diyerek yüklü miktarda tahsilat yaptı.

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde tarım ilaçları pazarlayan bir esnaf, kendisini yıl boyunca “param yok” bahanesiyle oyalayan bazı müşterilerini, yılbaşı eğlencesinde bulup tahsilat yaptı.

Tarım ilaçları satan Latif Sarıgül yaptığı açıklamada, bazı müşterilerinin borçlarını zamanında ödediğini ancak bazılarının “şu an sıkıntıdayım” diyerek ödemeyi geciktirdiğini belirtti.

Yıl sonu itibariyle alacak miktarının 30 bin lirayı bulduğunu, kimin gerçekten borcunu ödeyemediğini, kimin parası olduğu halde alacağını geciktirdiğini belirlemek için, yılbaşı gecesi ilçedeki eğlence yerlerini gezdiğini kaydeden Sarıgül, şöyle konuştu:

“Borcunu ödemeyen bazı müşterilerimin bar ve gazinolarda eğlendiklerini öğrendim. Şu anda piyasadan 30 bin lira alacağım var. Ben de küçük çapta iş yapan bir kişiyim, ekonomik sıkıntı içindeyim. Bu nedenle ben yılbaşı kutlaması yapmadım. Bölgedeki eğlence yerlerini dolaştım ve beni 1 yıldır 'param yok' diye atlatanların bir kısmını oralarda
eğlenirken, içki içerken ve dansöz oynatırken buldum.

Bu durum karşısında tabii borçlarını hemen ödemelerini istedim ve bu sayede 15 bin lira tahsil ettim. Bundan sonra da alacaklılarımı evlerinde ya da çarşıda değil, eğlence yerlerinde arayacağım. Herkese tavsiye ederim.” hürriyet