ÖLÜDENİZ Belediyesi Kültür Sanat Festival Komitesi, dürüst gazeteciliği, onurlu çizgisi ve her türlü baskıya karşı inatçı, sağlam duruşu nedeniyle Star TV Haber Daire Başkanı Uğur Dündar'a `yılın keçisi' unvanını verdi.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenecek `Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali'nde festival komitesi `yılın keçisi' adaylığına Uğur Dündar ile NTV'deki `Haydi Gel Bizimle Ol' programının sunucuları Müjde Ar, Çiğdem Anad, Pınar Kür ve Aysun Kayacı'yı aday gösterdi. Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz'ın eşi Ümit Yılmaz'ın başkanlığını yaptığı festival komitesi dürüst gazeteciliği, onurlu çizgisi ve her türlü baskıya karşı inatçı, sağlam duruşu, gençlere iyi bir örnek ve işini en iyi yapan kişi olarak bu yıl `yılın keçisi' ünvanının Uğur Dündar'a verilmesini kararlaştırdı.

Uğur Dündar'a ödülünün 24- 28 Haziran 2009 tarihleri arasında yapılacak Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri arasında verileceği belirtildi.

TÜRKAN SAYLAN'A DA VERİLMİŞTİ
Ölüdeniz Belediyesi Festival Komitesi, daha önceki yılın keçisi ünvanlarını Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, gazeteci İlhan Selçuk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Türkan Saylan ve Milli Takımlar Teknik Direktör Fatih Terim'e vermişti.

Festival Komitesi Başkanı Ümit Yılmaz, "Festivalin ilk başında keçiye çok büyük haksızlık yapldığını düşündük. Bize hep inatçılığı `kötü' diye öğrettiler. Biz şuna inanıyoruz ki; olumlu anlamda inat etmek hiç de kötü bir şey değil. Biz `aydınlık bir Türkiye için inadına' sloganı ile yola çıktık ve her yıl bir yılın keçisi seçtik. Rahmetli Türkan Saylan da bunlardan biriydi. Bu sene de dik duruşu nedeniyle bu ünvanı Uğur Dündar'a verdik" diye konuştu.