Aydın-İzmir karayolu güzergahında sergi açarak taze incir satan, bu yılda aynı yerde taze incir satışı yapan Nevzat Mutlu, incirin gerçek anavatanının Germencik ilçesi olduğunu, burada yetişen incirin yurt içi ve dışında çok iyi bilindiğini söyledi. 
     Mutlu, '' Germenciğin en güzel incirlerini gelen gidenlere takdim ederek satıyoruz. Hem ekmek parası kazanıyoruz hem de ülke ekonomisine katkıda bulunarak bu doğal kutsal meyvenin tanıtımını yapıyoruz. Kilosunu 2,5, 3 ve 4,5 TL civarında satıyoruz'' dedi. 
     Geçen yıl 25 Temmuz tarihinde ilk incirin toplandığını belirten Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Ramazan Özkan, da şunları kaydetti: 
     ''Dünyadaki iklim değişikliği nedeni ile bu yıl 10 gün gecikmeli olarak incir toplamaya başladık. İncirlerin döllemesinde kullanıldığımız ileklerin birincisini 16 Haziran'da ikincisini ise 25 Haziran'da yaptık. İncir yaklaşık ilek tarihinden 45 gün sonra erginliğe ulaşır ve toplanmaya başlanır. Şu anda Aydın genelinde incirde herhangi bir sıkıntı yok. Her şey normal gidiyor. Ancak üç gündür poyraz yeli esintisi yok. Bunun yerine deniz yeli esintisi oluyor. Bu esinti devam edecek olursa incire zarar verebilir.'' 
     Yılın ilk incirinin fiyatının 3 TL olarak belirlediklerini ifade eden Ramazan Özkan, ''Yılın ilk inciri olduğu için biz fiyatını 3 lira olarak belirledik. Ancak pazarda ve yol kenarlarında 4-5 liraya kadar satanlar var. Yeni olması nedeni ile fiyatlar yüksek olsa da ilerleyen günlerde incirin çoğalması ile fiyatlar istenilen seviyeye inecektir. Biz her gün incirlerin kontrolünü yapıyoruz. Diğer incir işi ile uğraşan çiftçilerimizde mutlaka her gün incir bahçesine giderek ağaçlarda herhangi bir hastalık olup olmadığını kontrol etsinler. Kendilerinin müdahale edeceği bir konunun dışında bir gelişme olursa bize veya ilçe tarım müdürlüklerine münacatlarda bulunsunlar'' dedi.