Milliyet Gazetesi ve Ernst&Young'ın Türkiye'de bu yıl 6'ncısını düzenlediği 'Yılın Girişimcisi Ödülü' ve 'Yılın Sosyal Girişimcisi Ödülü' sahiplerini buldu. Monte Carlo'da Türkiye'yi Koton Mağazacılık temsil edecek...

Milliyet Gazetesi ve Ernst & Young tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen 'World Entrepreneur Of The Year - Dünya Yılın Girişimcisi' yarışmasının Türkiye birincisi Koton Mağazacılık Tekstil San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz oldu.

Türkiye'de bu yıl altıncısı düzenlenen ve Ernst & Young'ın, Milliyet Gazetesi ve CNN Türk işbirliğiyle fark yaratan girişimcileri desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği yarışmayı, Koton Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz kazandı. Türkiye'de 'Yılın Girişimcisi' seçilen Yılmaz çifti, ödüllerini Çırağan Sarayı'nda düzenlenen törenle Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner'in elinden aldı. Aynı zamanda ödülün jüri başkanı da olan Hanzade Doğan Boyner, "müthiş bir macera, biz hikayenizden, yaratıcılığınızdan çok etkilendik. İyişallah Koton bir dünya markası olacak" diye konuştu. Yılmaz ve Gülden Yılmaz, dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olan 'Dünya Yılın Girişimcisi Ödülü' için 28-31 Mayıs tarihleri arasında Monte Carlo'da düzenlenecek dünya finalinde Türkiye'yi temsil edecek.

Törende, Dünya Yılın Girişimcisi yarışmasında finale kalan Aras Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras Sağıroğlu, Elkon Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alpagut, Kahve Dünyası Yönetim Kurulu Üyesi Alev Altınkılıç ve Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban'a plaket verildi.

25 METREKARELİK İHRAÇ FAZLASI DÜKKANDAN DOĞAN MARKA…
Deniz Subayı olan Yılmaz Yılmaz ve öğretmen olarak İstanbul'a gelen Gülden Yılmaz, Koton markasının temelini, yaz tatillerini değerlendirmek için 1988 yılında Kuzguncuk'ta açtıkları 25 metrekarelik, ihraç fazlası giysileri sattıkları dükkanda attı. Kısa sürede mağazanın büyük ilgi görmesi ile kendi mesleklerinden ayrılan ve kariyerlerini tekstil sektörüne adayan Yılmaz çifti, “bu insanın herhalde kendi ile mücadelesi. Hayal görmemek ve hayallerin peşinden gitmemek mümkün değil" dedi.

'YILIN SOSYAL GİRİŞİMCİSİ' ÖDÜLÜ TEMA VAKFI ONURSAL KURUCU BAŞKANI ALİ NİHAT GÖKYİĞİT'E...
Yarışmada, bu yıl üçüncü kez verilen 'Yılın Sosyal Girişimcisi' ödülünü ise TEMA Vakfı Onursal Kurucu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın elinden aldı. Gökyiğit, "hiçbir üretim yok ki harekete geçebilmesi için sermaye, yönetim ve emekten başka girişim ihtiyacı olmasın. Girişimin önemi hakkında bilinçlendirme ve teşfike hizmet eden bu projeyi ve bu projeye destek edenleri şükran ile kutlamak gerek" dedi. 16 yıl önce Nihat Gökyiğit'ın TEMA Vakfı kuruluşu sırasında kendisine gelip, Tema'nın kurucuları arasında olması teklifi getirdiğinde bu kadar büyük bir başarı elde edeceğini tahmin edemediğini belirten Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, " kısa zamanda ülkemizde hakikaten isminden çok bahsedilen ve çok güzel hizmetler yapan, yılda 300 bin fidan diken, Kızılay'dan sonra ülkemizde en çok bahsedilen sosyal girişim kuruluşu olarak isim yaptığı için kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Toplumsal girişimciliği ile dikkat çekerek finalistler; Doğa ve Çevre Vakfı Kurucusu ve Başkanı İsmet Abalıoğlu ile Açık Radyo Kurucu Ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra'ya ise plaket sunuldu.

1992 yılında Hayrettin Karaca ile ortak olarak TEMA (Türkiye Erozyonlar Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Vakfı'nı kuran Gökyiğit, ağaç tarımını harekete geçirebilmek için kurduğu ENAT şirketi ile de her yıl 200 hektar artırılan arazi üzerinde 300.000 hızlı fidan yetiştiriyor. Bugün Birleşmiş Milletler'e akredite olmuş ve 10'dan fazla uluslararası çevre kuruluşunun faal üyesi haline gelen TEMA, 134 tam zamanlı çalışanı, 555 temsilci ve gönüllü sorumlusu, 350.000 kayıtlı taraftarı, 65 üniversitede Genç TEMA, 550 okulda Yavru TEMA, 18 ilde mezun TEMA ve 100'den fazla gönüllü danışmanı çalışıyor. Anketlerde STK'lar arasında tanınmada, Kızılay'dan sonra 2. sırada yer alan TEMA Vakfı'nın Başkanı 84 yaşındaki Ali Nihat Gökyiğit, bugün Çevre Dostu Binalar Konseyi Kurucu Başkanı, ANG Vakfı Başkanı, İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Türkiye Staj Komitesi Danışmanlar Yüksek Kurulu Üyeliği (AIESEC) ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği, Dış Ekonomik İlişkiler Yönetim Kurulu (DEİK) Üyesi gibi birçok farklı sosyal kuruluşta faal olarak görev alıyor.


MİLLİYET