Şu bir gerçek ki 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesindeki en büyük pay hainlerce baskına uğrayan CNN TÜRK merkezinin neferleridir. Bu tartışılmaz bir “Teamwork” yani ekip dayanışma işidir. 

CNN Türk’ün Ankara temsilcisi sevgili Hande Fırat belki bu darbe girişimini o anda farkına varmadan engelleyen Pulitzer Ödülü'ne layık bir medya kahramanıdır.

Ayşe Arman’a verdiği söyleşide Hande olayı soğukkanlılıkla anlatırken teknolojiyi 11 yaşındaki kızı Nehir’in Skype’ye alternatif “Face Time” önerisi aracılığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la irtibat kurduğunu gururla itiraf ediyor.

Kısacası darbe girişimini önlemede Türkiye’nin genç ve dinamik neslinin ne denli zeki, bilinçli, duyarlı ve uyanık olduğunu Nehir’in varlığı ile bir kez daha tanık oluyoruz. Bir gazeteci anne ve akıllı kızı tarihe imza attılar. Meslektaşım olarak ona ve Nehir’e minnet borcumuz olduğunu hiç unutmayalım.Ve o asker...
Görüntü siyah beyaz. Tıpkı 2. Dünya veya Vietnam savaşı gibi. Francis Ford Coppola’nın “Apocalypse Now” (Kıyamet) filminden bir sahneyi andırıyor. “Asker bir yeri basmış. Emir kulu. Elinde tüfeği. Bir ara gözü bir yerlere takılıyor. Sabit. Şaşkın. Diğer eliyle arkadaşlarına işaret ediyor.Mobese’ye yakalanmış. “Durun biz ne yapıyoruz” gibilerinden. Belli ki darbe girişiminin tatbikat olmadığını ekranlardan anlıyor. Aldatılmış. O sahnenin devamı yok. Haydi Ayşe Arman o askeri bul. O anı, neler hissettiğini bize senin aracılığınla anlatsın.

TGC üyesiyim. Hande Fırat şimdiden “Yılın Gazetecisi” unvanını fazlasıyla hak etti. Kutlarım Fırat’ı. Senin ve akıllı kızın sayende o gece rahat bir nefes aldık. Darbeye boyun eğmedik.