IŞİD hunharca eylemlerine Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'da devam ederken yeni bir araştırma Nijeryalı terörist grup Boko Haram'ın dünyanın en kanlı örgütü olduğunu ortaya koydu.
 
IŞİD'DEN DAHA KANLI ÖRGÜT: BOKO HARAM
 
Maryland Üniversitesi'nin Ekonomi ve Barış Enstitüsü, Küresel Terörizm Endeksi 2015'i açıkladı. Endeks'e göre Boko Haram geçen yılın en kanlı terör örgütü. Nijerya'nın kuzeyindeki eyaletlerde başkaldırısını sürdüren terörist örgüt, 2014'de 6 bin 664 kişiyi öldürdü. IŞİD'in 2014'de öldürdüğü insan sayısı ise 6 bin 73.
 
GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 300 DAHA FAZLA İNSAN ÖLDÜRDÜ
 
Rapor, Nijeryalı terörist örgütün bir önceki yıla kıyasla yüzde 300 daha fazla insan öldürdüğünü ortaya koyuyor. Saldırılara bir dizi intihar bombası saldırısı ve düzinelerce köy ve kasabanın yerle bir edilmesi de dahil.
 
Boko Haram, bu yıl içerisinde Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlılığını açıklamıştı.
 
SALDIRILAR NEDENİYLE 3 EYALETTE OLAĞANÜSTÜ HAL VAR
 
Aynı yıl, İnsan Hakları İzleme Örgütü "cinayet, işkence ve tecavüzün" de aralarında bulunduğu ve "insanlığa karşı işlenen suçlar" anlamına gelen bir dizi saldırıyı da belgeleriyle ortaya koydu. Adamawa, Borno ve Yobe adlı Nijerya'nın kuzeydoğusundaki üç eyalette Boko Haram'ın saldırıları nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmiş durumda.