Aydın'da Başbakan Erdoğan'a 'Allah belanızı verecek' diye bağıran 13 yaşındaki çocuğa dava açıldı. Çocuk ise kendisini darp ettiği gerekçesiyle Başbakan'dan davacı.

Başbakan Tayyip Erdoğan"a Aydın ziyareti sırasında aracı içindeyken "Allah senin belanı versin" diye bağıran 13 yaşındaki Mustafa S.Ö. hakkında "Görevliye görevi nedeniyle alenen hakaret" suçlamasıyla dava açıldı. "Babasının iflası" nedeniyle kızdığı Başbakan"a söylediği sözü kabul eden Mustafa S. Ö. ise ensesinden sertçe tutup, fırlattığını öne sürdüğü Erdoğan hakkında "kasten yaralamak"tan suç duyurusunda bulundu.

Radikal İsmail Saymaz'ın haberine göre, Erdoğan daha önce gazeteciler, siyasiler, köylü ya da karikatüristlerle davalık oldu. Ancak bu kez Başbakan"la davalık olan 13 yaşındaki bir çocuk. Aydın Cumhuriyet Savcılığı"nca açılıp, çocuk mahkemesine gönderilen iddianamede, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sayın Tayyip Erdoğan"ın olay günü Başbakan sıfatıyla Aydın"a geldiği" belirtilerek, olay günü şöyle anlatılıyor:

Başbakan sıfatıyla

“Başbakanlık resmi aracı ile saat 17:00"de Barı Gazi Bulvarı Atatürk Spor Salonu karşısında seyir halindeyken anacadde üzerindeki şüpheli Mustafa S. Ö."nün, resmi araç içerisinde bulunan hapsi istendi. İddianamede TCK"daki çocuklar için düzenlenen 31. maddenin ikinci fıkrasının işletilmesi istendi. Bu maddede 12 -15 yaşındaki çocuklardan "davranışları yönlendirme yeteneği" olmayanlar hakkında dava açılmazken bu yeteneği olanların cezasının yetişkinlere göre yarı oranında indirilmesi öngörülüyor.

Bu arada Mustafa S. Ö. de avukatı aracılığıyla Aydın Cumhuriyet Savcılığı"na Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede şunlar anlatıldı: “AKP"nin Aydın"daki mitinginden sonra halkı selamlamak için AKP seçim aracına binen AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan"a müvekkilim Mustafa S. Ö babasının iflas etmesinden dolayı suçladığından "Allah cezanızı verecek" diyerek bağırmıştır.

Müvekkilimin asıl amacı AKP"nin yerel seçimleri kaybederek cezalandırılmalarını kastetmiştir. Ancak; şüpheli bu sözü kendisine hakaret olarak algılamış, korumalarına talimat vererek "Alın şunu otobüse getirin" demiştir. Korumalar yaka paça müvekkilimi otobüse getirmiş. Bu sözü neden söylediğini sormuş, müvekkilim de kendisini sevmediğini söylemiştir. Bu esnada şüphelinin sol eli müvekkilimin boynundadır. Bu sözü hazmedemeyen şüpheli daha 13 yaşındaki müvekkilimin yumuşak doku bölgesindeki ensesini tırnakları ile sıkarak itelemiş, "Atın şunu" diyerek otobüsten dışarı fırlattırmıştır.

Müvekkilim Mustafa S. Ö. şüpheli tarafından darp edilmiş, böylece "kasten yaralama suçu" oluşmuştur.”

Vatan