Ulusal düzeyde yayın yapan “Şehir ve Başkan Dergisi'nin” geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği Ege Bölgesi Kent Ödülleri'nin bu yılki sahipleri belli oldu. 613 basın mensubunun oy kullandığı “Ege Bölgesi'nde Yılın Belediye Başkanları” oylamasında, Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin yılın il belediye başkanı seçildi. Yılın belediye başkanları seçilen başkanlara ödülleri İzmir'in Dikili İlçesi'nde bulunan Mysia Otel'de 15 Nisan 2008 tarihinde düzenlenecek olan törenle verilecek.
Oylama hakkında bilgiler veren Şehir ve Başkan Dergisi Genel Koordinatörü Gürol Tulunay, Kent Ödülleri'nin ülke çapında 6, Ege Bölgesi'nde ise bu yıl ikinci kez düzenlenecek törenle verileceğini söyledi. 8 yıldır yerel yönetimleri teşvik etmek amacıyla başarılı belediye başkanlarının ödüllendirdiğini belirten Tulunay, “Ege Bölgesi'nde yılın belediye başkanları oylamamıza katılarak seçen 613 gazeteci arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Ege Bölgesi'nde görev yapan toplam 597 belediye başkanı arasından gazetecilerin oylarıyla seçilmiş 20 belediye başkanına kent ödüllerini takdim edeceğiz. Başkanlar ödüllerini gene gazetecilerin ellerinden alacaklar. Kent ödülleri Türkiye'nin en etkin ödülleri arasındadır. Beldesine, ilçesine, kentine hizmet etmenin gayreti içinde olan belediye başkanlarının tümü ödüle layıktır. Ancak gazeteciler bunların arasında en başarılı gördüklerini kürsüye çıkarmaktadır. Biz Ege'de gazetecilerin oylarıyla kazanan belediye başkanlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.
Açıklanan oylama sonuçlarına göre: Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün yılın il belediye başkanları; Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ve Turgutlu Belediye Başkanı Mustafa Serhat Orhan da yılın ilçe belediye başkanları; Çeşme'nin Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Bodrum'un Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, Aydın Merkez Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka ve Saruhanlı'nın Büyükbelen Belediye Başkanı Süleyman Çınar ise yılın belde belediye başkanları seçildiler. Ayrıca oylamada; Şehir ve Başkan Dergisi Onur Ödülüne de İncirliova Belediye Başkanı merhum Yahya Ümit Orbay layık görüldü. Orbay'ın adına ödülünün eşi Fadime Orbay'ın alacağı öğrenildi.