Ligde istediği sonuçları alamamasına rağmen UEFA Kupası'nda yoluna emin adımlarla devam eden Galatasaray'ın yıldızlarının ise değerlerini artırdıkları görüldü.

Avrupa transfer borsasının nabzını tutan Alman internet sitesi ''transfermarkt.de''den derlenen bilgilere göre, Turkcell Süper Lig'in en değerli 10 futbolcusu arasında Fenerbahçe'den 4, Galatasaray ve Beşiktaş'tan 3'er futbolcu bulunuyor.

Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği, geçen sezon İspanya'da gol kralı olan Danial Güiza'nın sezon başında 14 milyon avro olan bonservis bedeli 12 milyon avroya geriledi.

Sezon başında yine bonservisine 14 milyon avro değer biçilen Fenerbahçe'nin bir diğer yıldız oyuncusu Alex De Souza'da ise 1.5 milyon avroluk değer kaybı yaşandı. Bonservis bedeli 12.5 milyon avro olarak güncellenen Alex'in ardından Fenerbahçe'nin bonservisi el yakan bir diğer yıldızı Diago Lugano'nun değeri de 10 milyon avrodan 9 milyon avroya düştü.

Türkiye'nin en pahalı 10 futbolcusu arasında yer alıp da değeri sezon başına göre artan tek Fenerbahçeli futbolcu ise Semih Şentürk oldu. Sezon başında 5.5 milyon avro değer biçilen Semih, milli takımdaki başarılı performansı ve İtalyan devi Juventus'un transfer listesine girmesiyle birlikte bonservis değerini 7.5 milyon avroya yükseltti.

BEŞİKTAŞ'IN YILDIZLARI DA DEĞER KAYBEDİYOR

Ligin en değerli 10 futbolcusu arasında 3 yıldızı bulunan Beşiktaş'ta da futbolculardaki değer kaybı dikkati çekiyor.

Sezon başında yurt dışından çok sayıda kulübün peşinden koştuğu siyah-beyazlıların Brezilyalı forveti Bobo'nun, son haftalarda yedek kulübesine mahkum olmasıyla bonservis değeri de 8 milyon avrodan 7 milyon avroya geriledi.

Sakatlığı nedeniyle uzun süredir uzak kaldığı formasına Trabzonspor maçıyla yeniden kavuşan Arjantinli yıldız Delgado'nun bonservis bedeli de 8.5 milyon avrodan 7 milyon avroya indi. Kara Kartal'ın bir diğer yıldızı Holosko'daki değer kaybı da 1 milyon avro oldu. Sezon başında 7 milyon avro değer biçilen Holosko'nun bonservis değeri 6 milyon avro olarak güncellendi.

LİGİN EN DEĞERLİSİ ARDA

Transfermarkt.de, sezon başında olduğu gibi ligin en değerli futbolcusu olarak Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan'ı gösterdi. Milli futbolcunun, sezon başındaki 15 milyon avroluk bonservis değeri değişmedi.

Ligde istediği sonuçları alamasa da UEFA Kupası'nda yoluna emin adımlarla devam eden Galatasaray'ın bu başarısı yıldızlarının bonservis değerlerine de olumlu yansıdı. Sarı kırmızılıların Brezilyalı yıldızı Lincoln'ün bonservis değeri 8 milyon avrodan 10 milyon avroya yükseldi.

Sarı-kırmızılı ekipte değeri yükselen futbolculardan biri de Servet Çetin oldu. Sezon başında 8 milyon avro olan Servet'in bonservisi 9 milyon avroya yükseltildi.

Galatasaray'da sezon başına göre bonservisi değer kaybeden tek futbolcu Fernando Meira oldu. Portekizli futbolcuya sezon başında 10 milyon avro değer biçilirken, şu anki değeri 8.5 milyon avroya geriledi.
Transfermarkt.de'nin verilerine göre, Turkcell Süper Lig'in en değerli 10 futbolcusu sezon başı ve bugüne göre şu şekilde sıralanıyor: (Avro olarak)

Sezon başında en değerli ilk 10 21. Haftada en değerli ilk 10 1-Arda Turan (Galatasaray) : 15 milyon 2-Daniel Güiza (Fenerbahçe) : 14 milyon3-Alex (Fenerbahçe) : 14 milyon4-Fernando Meira (Galatasaray) : 10 milyon5-Diego Lugano (Fenerbahçe) : 9 milyon6-Matias Delgado (Beşiktaş) : 8.5 milyon7-Bobo (Beşiktaş) : 8 milyon8-Lincoln (Galatasaray) : 8 milyon9-Servet Çetin (Galatasaray) : 8 milyon10-Filip Holosko (Beşiktaş) : 7 milyon 1-Arda Turan: (Galatasaray) : 15 milyon2-Alex (Fenerbahçe) : 12.5 milyon 3-Daniel Güiza (Fenerbahçe) : 12 milyon4-Lincoln (Galatasaray) : 10 milyon5-Lugano (Fenerbahçe) : 10 milyon 6-Servet Çetin (Galatasaray) : 9 milyon7-Fernando Meira (Galatasaray): 8.5 milyon8-Milan Baros (Galatasaray) : 8 milyon9-Semih Şentürk (Fenerbahçe) : 7.5 milyon10-Matias Delgado (Beşiktaş) : 7 milyon

SABAH