"KOBİ'ler için Nefes Kredisi" lansmanında konuşan Başbakan Yıldırım, Kredi Garanti Fonu, Denizbank ve Ziraat Bankası işbirliğinde mevduat karşılığı KOBİ'lere 5 milyar liraya kadar kredi verileceğini söyledi. Yıldırım, "Yüzde 15 riski bankalar, yüzde 85 riski Kredi Garanti Fonu alacak. Böylece ilk etapta 80 bin KOBİ'mize bir nefes aldıracak, ihtiyacını görecek bir mali kaynak sağlamış oluyoruz" dedi.

Piyasalarda yaşanan hareketlilikle ilgili değerlendirme yapan Yıldırım şunları söyledi:

"Küresel ekonomideki hareketlilik petrol üretiminin kısıtlanması kararı ile yeni bir boyut kazandı, bunları yakinen takip ediyoruz. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu bugün toplayacağım. Tekrar alınması gereken kararları paylaşacağız. Küresel şartları dikkate alarak bu süreçten en az etkilenmemiz için gereken tedbirleri gecikmeden alıyoruz. Türkiye bugünkünden daha ağır şartları en az 4-5 kez yaşadı.

Vatandaşlar serin kanlı olsun, bunlar gelip geçecek. 2017 çok daha iyi olacak, hesaplarımızı buna göre yaptık. Ülkemizin ekonomisinin geçici süreçten en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerimizi alıyoruz. Merkez Bankası da bağımsız olarak kararlarını alıyor."