Kurmaylarına “Bu takıma stoper ve önlibero lazım. Aykut"la konuşun kimi istiyorsa 10 gün içinde bitirin” talimatını veren başkan, Niang"ın 11"de başlamamasını da eleştirdi.

F.BAHÇE deplasmanda PAOK"a yenildi, başkan Aziz Yıldırım, Şampiyonlar Ligi"ndeki Young Boys faciasının tekrarlanmaması için hemen duruma el attı. Yunanistan"da takımı yalnız bırakmayan Aziz Yıldırım daha 19. dakikada İlhan Eker"in hatasında yenen golün ardından kalan dakikaları gergin bir şekilde izlerken, 90 dakika bitiminde İstanbul"a dönmeyi beklemeden takımı düze çıkaracak talimatı verdi: “Bu takıma 2 futbolcu lazım.”

SELANİK"TEKİ Toumba Stadı"nda defansın üst üste yaptığı kritik hataları çıplak gözle seyreden ve objektiflere yansıyan görüntüsünde sıkıntısı her halinden belli olan F.Bahçe Başkanı"nın hedefindeki isimler özellikle İlhan Eker ve Cristian"dı. İki oyuncunun maç boyunca yaptığı hatalar nedeniyle adeta çılgına dönen Yıldırım, kurmaylarına “Hemen bu takıma bir stoper ve önlibero lazım. Aykut"la konuşun kimi istiyorsa 10 gün içinde bitirin” talimatını verdi.

GÖNÜL"Ü ÖVDÜ

SARI-lacivertliler hemen araştırmalara başlarken, Aziz Yıldırım, Semih"in ilk 11"de oynatılmasına da “Niang ile başlasa daha iyiydi. Niye Semih"i tercih etti” diyerek tepkisini dile getirdi. Başkanın takdirini alan tek isim ise Gökhan Gönül oldu. Başkan, yıldız futbolcunun performansını da “Gökhan kadar yürekli adam yok. Helâl olsun” sözleriyle övdü.

SIKINTI BİTECEK

Aziz Yıldırım"ın, Selanik"teki Toumba Stadı"ndaki bu görüntüsü PAOK deplasmanında büyük hayâl kırıklığı yaşayan tüm F.Bahçeliler"in hissiyatının özetiydi adeta. Ancak bu görüntünün tekrar yaşanmasını istemeyen F.Bahçe Başkanı hemen kolları sıvadı. Takımdaki eksikleri tribünden tespit eden Yıldırım çözümü transferde buldu.

İŞTE ADAYLAR

Ivan Cordoba

34 yaşındaki Kolombiyalı yıldız hem stoper hem sol bek oynayabiliyor. Inter"le 2012"ye kadar sözleşmesi bulunmasına karşın geçen yıl sadece 15 maçta ilk 11"e girebildi.

Madjid Bougherra

27 yaşındaki Cezayirli futbolcu hem stoper hem de önlibero olarak oynayabiliyor. G.Rangers ile 2 yıllık sözleşmesi bulunuyor. transfermarkt"a göre bonservisi 7 milyon Euro.

Jan Vertonghen

23 yaşındaki Belçikalı stoper de sağ-sol bek oynayabiliyor. Milli takımda da görev yapıyor. En büyük handikapı Ajax"la 2013"e kadar nikâh tazelemesi.

Alfred N"Diaye

Fransız yıldız hem stoper hem de savunmanın önünde görev yapıyor. F.Bahçeli Dia"nın Nancy"den takım arkadaşı. 1.7 milyon Euro"luk bonservisi ile en ucuz aday.

Pape Diakhate

26 yaşındaki Senegalli stoper aslen D.Kiev"in oyuncusu. Geçen sezon St.Etienne"de kiralıktı. Senegal Milli Takımı"nda Niang ve Dia ile birlikte forma giymesi F.Bahçe"nin en büyük artısı.

Eliaquim Mangala

19 yaşındaki Fransız yıldız geçen sezon S.Liege"in değişilmeziydi. Bu yıl da ilk 3 maçta banko oynadı. Ümit milli stoperin Belçika ekibi ile 2013"e dek sözleşmesi var.

Dickson Choto

29 yaşındaki Zimbabweli stoper 7 sezondur da L.Varşova"da forma giyiyor. 2013"e dek sözleşmesi olsa da transfermarkt"a göre 2.2 milyon Euro"ya transfer etmek mümkün.

Vatan