İlk yarıda tartışmaya sebebiyet verecek çok önemli pozisyonların yaşanmadığını söyleyebiliriz. Ancak ilk 45"te en dikkat çekici olan oyuncuların birbirlerine karşı üç kez kullanmış oldukları darbeli dirsek hareketleriydi. Ömer Erdoğan"ın kafasının yarıldığı pozisyon ile Santos ve Volkan Şen arasındaki hareketler oyun icabı olarak gelişen hareketlerdi. Ancak 32"de topsuz alanda iki oyuncu beraberce koşarken Volkan Şen"in Alex"e yaptığı hareket sonrası ortalık bir anda karıştı. Hakemin göremediği bir alanda gelişen bu pozisyona rağmen gene de oyuncular iyi niyetlilerdi.

Ancak ikinci yarı, Gökhan Gönül"ün Mustafa Keçeli"ye faul yapması sonucunda verilen faul atışının kullanılması gereken yer ile ilgili Alex"in gereksiz itirazı sonrasında aldığı sarı kartla başladı. 51"de Bilica havadan gelen topa bakıp pozisyon almak isterken, Turgay da Bilica"nın üzerine giderek faul yaptı, devam kararı yanlıştı, faul vermeliydi. 61"de iki yardımcı hakemin de arka arkaya kaldırmış oldukları ofsayt bayrakları ise doğru bayraklardı. 72"de Semih, topla beraber rakip ceza alanına girmeden Bursalı oyuncunun elini göğsünde hissedince ceza alanına girer girmez kendisini yere bıraktı. Devam kararı doğruydu. 83"te Bilica"nın kendi ceza alanı içindeki tehlikeli hareketine endirekt serbest vuruş kararı doğruydu. Bilica"nın ayağı oynama mesafesinden yukarıdaydı.

Sonuçta Bülent Yıldırım"ın bir-iki faul hatası yapmasına karşın özellikle 2-2"den sonra otoritesini kaybetmeyerek seyirci baskısından fazla etkilenmediğini söyleyebiliriz. Çekişmeli ve tempolu geçen müsabakada genel olarak başarılı bir performans ortaya koydu.