Futbolu artık eline aldığını söyleyen başkan Yıldırım, bizzat ilgilendiği transferler ve takım içi verilecek kararlarla tarihe damga vuracağa benziyor..

İşte "F.Bahçe"nin 1 Numarası"ndan sezon biter bitmez gelen büyük adımlar:

1 - DAUM, F.BAHÇE"NİN 3 YILLIK HOCASI

F.BAHÇE yönetimi, geçtiğimiz hafta İspanya"da bulunan Mallorca Adası"na gitti. Ali Yıldırım, sarı-lacivertlilere 2 şampiyonluk yaşatan Daum"la prensip anlaşmasına varıp İstanbul"a döndü. Sarı-lacivertli yöneticiler, önümüzdeki 2 gün içinde tekrar Mallorca"ya gidip F.Bahçe"nin yeni hocasıya 3 yıllık resmi sözleşme imzalayacaklar. Bu sözleşme gereği Daum, 2.750 bin Euro yıllık ve yaşanacak şampiyonluklar ile başarılar karşılığında prim alacak. Başkan Aziz Yıldırım da pazartesi günü yapılan yönetim kurulunda Daum"un yeni hoca olacağını arkadaşlarına söyledi ve yönetim tam kadro olarak bu ismi onayladı.

AYRICA F.Bahçe"nin anlaşmaya vardığı Köln"ün "eski" hocası Daum, avukatı vasıtasıyla "Avrupa"nın en büyük kulüplerinden birinden" reddedemeyeceği bir teklif aldığını ve anlaşma imzaladığını bildirerek isim vermeden transferini doğruladı.

SARI-LACİVERTLİLERİN Daum"u açıklamamasındaki sebep ise Alman hocanın özel isteği: “Aragones gitmeden sakın benim adımı açıklamayın!”

2 - SPORTİF DİREKTÖR AYKUT KOCAMAN

2008-09"U hüsranla geride bırakan F.Bahçe"de bir adım da sportif direktörlükte atıldı. Geçen sezon Ankaraspor"la müthiş bir ilk yarı geçirdikten sonra 2. devre düşüşe geçen ama bunun altında yönetimle yaşadığı sorunların olduğu söylenen Aykut Kocaman"a yuvasının kapısı tekrar açıldı. Başkan Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli ekibin efsane ismi Kocaman"la sportif direktör olması yolunda anlaştı ve Daum"la birlikte bu iki ismin çalışacağı kesinleşti. Hatırlanacağı gibi 1995-96 yılında gelen şampiyonluğun baş mimarı olan Aykut Kocaman, dönemin başkanı Ali Şen tarafından kulüpten yollanmıştı.

3 - VE DIEGO LUGANO KALIYOR

BAŞKAN Aziz Yıldırım"ın, güçlü bir takım kurmak için attığı adımlar, İtalya"ya gitme sevdası olan Lugano"nun bile gözünü boyadı. Uruguaylı oyuncu ve menajeri Juan Figer"le görüşen Yıldırım, Lugano"ya da 3 yıllık imza attırdı. Buna göre sarı-lacivertliler Lugano"ya yıllık 2 milyon Euro, Figer"e de meblası bilinmeyen ekstra bir para ödeyecek. Fakat Uruguaylı yıldızın sözleşme yenilemek için de özel bir madde bulunacak. İtalya"dan teklif gelmesi durumunda F.Bahçe, Uruguaylı oyuncuyu 7 milyon Euro"ya satacak.

4 BILICA, 4 GÜN ÖNCE NOTERDE İMZALANDI

SARI-LACİVERTLİ camiada herkesin önceki gün imza atmasını beklediği Bilica, meğer 4 gün önce F.Bahçeli olmuş.. Sivasspor"da geçen sezona damga vuran defans oyuncusu için başkan Aziz Yıldırım"ın yine devreye girip işi bitirirken, Brezilyalı yıldız 4 gün önce noter önünde imza atmış. Bilica"ya verilecek ücret ise yıllık 1.2 milyon Euro olacak. Sivas"a ne kadar bonservis ücreti ödeneceği henüz açıklanmazken, Yasin"in takas yoluyla Yiğidolar"a gitmesi gündemde. F.Bahçe"nin bu tranfseri bugün veya yarın açıklaması bekleniyor.

5 - TOPUZ FENERBAHÇE İÇİN İSTANBUL'DA

DÜN Mehmet Topuz müjdesi de yaşandı. Sarı-lacivertli yönetimin Kayseri ile anlaşmasından sonra F.Bahçe"de oynamak istediğini bildiren Topuz, dün İstanbul"a geldi.. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerle gizli bir yerde biraraya gelen Topuz, büyük ölçüde anlaşma sağladı. Topuz"a da yıllık 2 milyon Euro"dan 3 yıllık sözleşme teklif edildi. Sarı-lacivertliler şimdi, Kayseri ile masaya oturacaklar. Topuz, İstanbul"a geldikten sonra F.Bahçe ile görüşmediğini söylese de “Düne kadar kulübümde kalmaya arzuluydum. Ancak, bana talipli olmadığını belirtilerek kiminle anlaşırsam oraya gidebileceğim, söylendi. Benim, Kayseri"de kalmam artık mümkün değil. Kiminle anlaşırsam, o kulübe gideceğim” açıklaması da oldukça ilginçti.

6 - KARA BOĞA DÖNÜYOR

F.BAHÇE, ön libero mevkiindeki sorunu Appiah"la çözmeye karar verdi. "Kara Boğa", Daum"un belirleyeceği kamp programında listeye yazıldı. Sağlık belgeleriyle haftaya İstanbul"a gelecek olan Ganalı futbolcu, yönetimle anlaştıktan sonra tatile çıkacak. Haziran sonundaki kamp çalışmalarına katılacak olan Appiah, eski gücünü gösterirse Daum"un vereceği rapor doğrultusunda F.Bahçe"ye 3 yıllık imza atacak. Hatırlanacağı gibi F.Bahçe, 15 Ocak 2008 tarihinde Appiah"ın sağlık sorunları nedeniyle sözleşmesini dondurmuş ve tarafların mahkemeye düşen davasında Ganalı oyuncu, 2.2 milyon Euro ödemeye mahkum edilmişti.

7 - DAUM, ALEX"İ "İSTEMİYOR"

KANARYA"YA geldiği günden bu yana istatistikleri alt üst eden ve "kötü" geçirdiği söylenen geçen sezonu bile ligde 11 gol, 11 asistle tamamlayan kaptan Alex"e Daum muhalefet oldu.. Daha önce Brezilyalı oyuncuyla çalışan Alman hoca, yönetimle yapılan görüşmelerde “Eğer rakibi rahatsız eden bir takım kurmak istiyorsak, Alex"le işimiz zorlaşır” dediği öğrenilirken, bazı yöneticilerin de Alex"in takımı frenlediği yolundaki düşünceleri olduğu bildirildi. Daum"un kafasındaki plan ise Alex"in bölgesinde form tutan Emre Belözoğlu"nu oynatmak.