Zaman zaman basın yayın organlarında dile getirilen Kongre tartışmasına nokta koyan Yıldırım, kongreyle ilgili genel merkezden herhangi bir yazı gelmediğini belirterek “Gün birlik ve beraberlik günüdür” sözleriyle kırgınlıkların ve ayrımcılığın sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.
AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım, AK Parti Didim İlçe Kongresiyle ilgili ortaya atılan iddialara son noktayı koydu. Yıldırım kongre süreciyle ilgili Genel Merkezden herhangi bir bilgi gelmediğini belirterek “Bize kongre derlerse kongre, çekil derlerse çekil, devam derlerse devam ederiz.”diyerek kongre isteyenlere karşı dik duruş gösterdi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlçe Başkanı Yıldırım “Biz şu an atanmış bir yönetimiz. Geçmişte de yaşandığı üzere 5 arkadaşımızla Genel Merkeze çağrıldık. Bizim o dönem desteklediğimiz arkadaşımızda oradaydı. Ben hiçbir beklentim olmadan oraya gittim ki herkes bizim kimi destek verdiğimizi de biliyordu. Tek tek bizimle görüşüldü. Daha sonra Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem bir konuşma yaptı ve ardından benim ismimi okudu. Ardından bize dedi ki her ilçede tek aday tek liste ile kongre yapılması görüşümüzdür diye bize tavsiyelerde bulundu. 26 Şubatta kongreye tek aday tek liste ile gidilecek dendi ama yönetim kurulu listesini hazırlama süremiz uzadığından bu sürede uzadı. Biz yönetim oluştururken bazı arkadaşlarla 3-4 kez görüşmek zorunda kaldık. Genel Merkez bize yönetimi hazırlayın gelin dedi. Bizde Ocak ayı sonunda yönetimimizi hazırladık ve sunduk. Listemiz onaylandı geldi. Ardından Genel Merkezden kongre takvimi istedik ama Genel Merkezden bize “bizi sizi arar bilgi veririz” dendi. Şu ana kadar arayan olmadı. Biz de buna göre hareket ediyoruz. Bize kongre derlerse kongre, çekil derlerse çekil, devam derlerse devam ederiz. Bizim için problem yok ama bizim bu süreçteki hedefimiz ilk olarak birlik ve beraberlik. Hedefimizde bu olacak. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu.