Andre Santos ve Gökhan Gönül için teklif almadıklarını belirten Yıldırım, "ama değeri verilirse satılmayacak oyuncu yoktur" dedi.
 
 Yıldırım, şampiyonlukla kapattıkları sezonu, gelecek sezonki hedeflerini, transfer çalışmalarını, Aykut Kocaman ile ilgili düşüncelerini ve daha pek çok konuyu CNN TÜRK'te yayınlanan "Arena Özel"de Uğur Dündar'a anlattı.
 
Lig şampiyonluğunu "camianın kazancı" olarak değerlendiren Yıldırım, Aykut Kocaman yönetimindeki oyuncuların birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeleri, taraftarın desteği ve yönetimin de bu birlik oluşumuna zemin hazırlamasıyla mutlu sona ulaştıkları söyledi.
 
Birlik ve beraberliğin sağlanmasının yanlışların doğru analiz edilmesiyle mümkün olduğunu ifade eden eden Aziz Yıldırım, "yenilenme Aykut Kocaman'ın isteğiyle oldu. Herkes yanlışlarını masaya koydu, bunları açık açık konuştuk, tartıştık, doğruyu bulduk" dedi.
 
Lider Trabzonspor'un dokuz puan gerisinde bitirdikleri ilk yarı sonunda bütün oyuncularla konuştuğunu belirten Yıldırım, o dönemde yaşanan ilginç bir olayı şöyle anlattı: "Lugano ile baş başa konuştum. 'Elimizi üzerimizden çekme başkan, bize prim ver' dedi. Kesenin ağzını da açtık yani."
 
"Aykut hoca ayrılmayı düşünüyordu belki"
 
Aziz Yıldırım, ilk yarı sonunda Aykut Kocaman'ın kafasında takımdan ayrılmak gibi bir düşünce oluşmuş olabileceğini ama bunu yüz yüze hiç konuşmadıklarını söyledi.
 
Kocaman'a "bir buçuk yıl daha buradayım, seninle devam edeceğiz" diyerek güven verdiğini belirten Yıldırım, bugüne kadar muhalefetin veya basının söylemlerini göz önünde bulundurarak karar almadığının altını çizdi.
 
Yıldırım, Teknik direktörlüğü bırakıp sadece sportif direktör olarak devam etmek istediği iddia edilen Kocaman'ın böyle bir düşünce taşımadığını belirtti. 
 
Yıldırım, "futbol takımıyla ilgili her şeyi Aykut Kocaman'a bıraktık. Bu camianın çocuğudur. Tecrübe kazanmıştır, daha da kazanacak. Biraz daha zamana ihtiyacı var. Uzun yıllar bu camiaya hizmet edecektir" dedi.
 
Şampiyonlar Ligi ve transferler
 
Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman'ın gelecek sezonun kadrosu üzerinde çalışmaya başladığını, önümüzdeki birkaç gün içinde bir araya gelerek, kadroda kalacak, gidecek ve alınacak oyuncularla ilgili fikirlerini netleştireceklerini söyledi.
 
Üç veya dört oyuncu alacaklarını belirten Yıldırım, "kulübe yararlı olacak, bizi takviye edecek, olumlu katkı yapacak oyuncuları alacağız" dedi. 
 
"Satılmayacak oyuncu yoktur"
 
Andre Santos ve Gökhan Gönül için resmi teklif almadıklarını ifade eden Yıldırım, "biz de bunları gazetelerden okuyoruz. Şu ana kadar hiçbir futbolcumuz için resmi teklif gelmedi. Satılmayacak oyuncu yoktur, değeri verilirse her oyuncu satılabilir" diye konuştu.
 
Futbolcuların Şampiyonlar Ligi'nde bir şeyler yapmaları gerektiğinin farkında olduğunu Sivasspor maçından sonra gördüğünü ifade eden Yıldırım, Fenerbahçe'nin daha da başarılı olması için ezeli rakibpleri Galatasaray ve Beşiktaş'ın mutlaka başarılı olması gerektiğine vurgu yaptı.
 
Yıldırım, "Anadolu kulüpleri ise yetiştirici olmalı, yetiştirip satmalılar ve yetiştirdikleri oyuncularla şampiyonluğa oynamalılar. Zamanı gelince de satmalılar" dedi.
 
"İlk yıllarda tecrübesizlik vardı"
 
Yıldırım, 1998'de başkanlık görevini üstlendikten sonra tecrübesizliğinden kaynaklanan sıkıntılar yaşadığını, yıllar içinde elde ettikleri deneyimlerin olumlu sonuçlarını son şampiyonlukta gördüğünü söyledi.
 
Fenerbahçe başkanı, "ilk yıllarda tecrübesizlik vardı, tecrübe ancak yaşanarak elde edilir parayla satın alınamaz. Geçtiğimiz yıl son maçta kaçırdığımız şampiyonluktan sonra hemen ayağa kalkamazdık ama bunu başardık. Bunlar kolay şeyler değil, hepimiz güçlü iradelere sahip insanlarız" dedi.
 
Sponsorlara çağrı
 
Yıldırım, amatör branşlarda çok başarılı olduklarını ancak işin ekonomik boyutunun kendilerini zorladığını dile getirdi.
 
Tek kazançlarının futboldan geldiğini ifade eden Yıldırım, "o parayla hem futbolu hem de amatör branşları idare ediyoruz. Sponsorlar amatörlere destek olmalı. Sponsorlar bu sayede isimlerini tüm dünyada duyurabilir" diye konuştu.
 
Altyapılarda en büyük eksiğin eğitimcilerin yetersizliği olduğunu vurgulayan Aziz Yıldırım, altyapının başına bir buçuk yıl önce İngiliz bir hoca getirdiklerini ve kısa sürede önemli ilerlemeler kaydettiklerini söyledi.
 
Küçük yaş gruplarında çok başarılı olduklarını, 15 yaş takımının Avrupa şampiyonluğuna ulaştığını hatırlatan Yıldırım, "bizde de bir patlama başladı. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Aykut hoca alttan oyuncu almak istiyor, alacak da" dedi.
 
"Ben geldiğimde bir tane çim saha vardı"
 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe gibi kulüplerin dışarıdan çok büyük göründüğünü ancak geçmişte içlerinin boş olduğunu söyledi.
 
"1990 yılında ben ilk geldiğimde kulübün bir tane çim sahası, bir tane de kamp tesisi (bitmemiş) vardı"diyen Yıldırım şunları kaydetti: 
 
"98'de başkan oldum, bu büyük markanın üzerini açtık, taraftarlarla buluşturduk. Biz varız veya yokuz artık kimseye bağlı değil bu iş. Bütçeler yükselmeye başladı, büyüdükçe daha da büyüyeceğiz. Bir lira yoktu, stat yaptık. Şimdi kapalı salon yapılıyor, muazzam bir salon olacak. Çok amaçlı bir salon, kongre yapılacak, konser yapılacak. Basket ve voleybol maçları oynanacak. Topuk yaylasındaki tesis çok iyi olacak. 
 
cnnturk