Güvenlik güçlerinin duyarlılığı ve dikkati sayesinde teröristler tarafından yollara döşenen patlayıcı tuzakları imha edilirken; çok sayıda da patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Terör örgütü PKK'nın talimatları doğrultusunda günler öncesinden çalışmalara başlayan teröristler, yılbaşını kana bulamak için patlayıcı düzenekleri hazırladı.

Örgütün verdiği talimatlar doğrultusunda teröristlerin eylem yapacağı istihbaratını alan güvenlik güçleri, alarma geçti. Şehir merkezlerinin yanı sıra kırsal alanda da güvenlik önlemleri hat safhaya çıkarıldı.

Güvenlik güçlerinin duyarlı ve dikkatli çalışması sonucu, teröristlerin kurduğu tuzaklar hedefine ulaşamadı.

ÇOK SAYIDA MAYIN BULUNDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün yaptığı arazi arama ve tarama faaliyeti çerçevesinde Diyarbakır, Bingöl ve Şırnak'ta çok sayıda patlayıcı düzeneği ile yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyetinde, Genç-Yazkonağı karayoluna 100 metre mesafede terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen bir adet patlayıcı madde düzeneği bulundu. Bulunan patlayıcı madde düzeneği imha edildi.

PLASTİK PATLAYICILAR İMHA EDİLDİ

Yine Bingöl'ün Genç ilçesi dağlık arazi kesiminde arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçleri tarafından, terör örgütü mensuplarınca bir depo girişine yerleştirilen patlayıcı madde düzeneği bulunarak imha edildi. Genç ilçesi dağlık arazi kesiminde arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçleri tarafından ise, terör örgütü mensuplarına ait bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve şarjörü, bir adet el bombası, 500 gram C-4 plastik patlayıcı ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bingöl'ün Adaklı ilçesi dağlık arazi kesiminde arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçleri tarafından da, terör örgütü mensuplarınca kullanılan 3 adet depo içerisinde; 50 kilogram amonyum nitrat, 1 adet dürbün, 8 çuval un, 25 kilogram şeker, bir torba makarna, bir teneke yağ, 20 kilogram sabun ve 2 adet tüp ele geçirildi.

SİLAH DA VARDI

Diyarbakır'ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçleri tarafından, terör örgütü mensuplarınca kullanılan iki sığınak içerisinde; 500 kilogram amonyum nitrat ile patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif kablolar ve çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçleri tarafından, terör örgütü mensuplarına ait bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği bulundu.

Kaynak: Zaman