Kırklareli'de kurulan halk pazarında hindi satan Mesut Tarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hindileri doğal besleyerek kendisinin yetiştirdiğini ifade etti. Hindi alırken doğal beslenen hayvandan yana tercih yapılması uyarısında bulunan Tarı, ''Yemle beslenen hayvan lezzetli olmaz. Her yıl hindi satıyorum. Lezzetini bilen vatandaşlar alışverişi bizden yapıyor. Yılbaşına yaklaşık 10 gün olmasına rağmen 15'e yakın hindi sattım. Yılbaşına birkaç gün kala satışların daha fazla olacağını bekliyoruz'' dedi.

Diğer satıcı Ahmet Tepe de bu yıl satışların geçen yıla göre daha iyi olacağına inandığını ifade ederek, 5 kilogram gelen dişi hindileri 50 lira, yaklaşık 6 kilogramlık erkek hindileri de 60 liradan satışa sunduklarını ifade etti.

Öte yandan, yılbaşı dolayısıyla bal kabağı satışları da arttı. Kabak satıcısı Eyüp Gürpınar, günde 300 kilograma yakın bal kabağı sattığını söyledi.

Kabakları kendisinin yetiştirdiğini ifade eden Gürpınar, ''Kabağın kilogramını 1 liradan satıyoruz. Yılbaşının yaklaşmasıyla sofralara lezzet ve renk katan kabak satışları bizleri memnun etti. Yılbaşına kadar iki ton kabak satmayı hedefliyorum'' diye konuştu.

A.A.