Akçahüseyin, yaptığı yazılı açıklamada, yılan sokmasının genellikle ağrı, uyuşukluk, terleme, bulantı, karın ağrısı, çarpıntı, halsizlik ve bilinç bozukluğu gibi semptomlara yol açtığını bildirdi.
Yılan sokmasında vatandaşların en yakın hastaneye başvurması gerektiğini ifade eden Akçahüseyin, şunları kaydetti.

''Dünyada 3 bine yakın yılan türü bulunuyor. Türkiye'de ise 41 yılan türü var. Bu yılan türlerinden 13'ünün zehirli olduğu tespit edildi. Yılan sokması vakaları, yurt genelinde her geçen gün artıyor. Vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Yılan sokmasının genellikle ağrı, uyuşukluk, terleme, bulantı, karın ağrısı, çarpıntı, halsizlik ve bilinç bozukluğu gibi semptomlara yol açabilir.

Yılan tarafından ısırılan hasta, fazla hareket ettirilmemeli ve sabunlu suyla ısırık yeri yıkanarak, en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırılmalı. Isırılan yerin kesilmesi, kanatılması veya başka biri tarafından emilmesi kesinlikle yapılmamalı. Ağrıyı azaltmak için kısa süreli buz uygulaması yapılabilir. Yılan sokmasının ardından hastaya ilkyardım yöntemleri uygulanması gerekiyor. Böylelikle kişinin oluşabilecek zararlardan koruyarak, yılanın zehrinin yayılması yavaşlatılabilir.''