Aydın Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda piyasaya üretim izni olmayan ilaç sürmek isteyen iki kişi ile birlikte 980 şişe yılan yağı ele geçirildi. Üretim izni olmayan yılan yağlarına el konulurken, iki şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.
Aydın"a kargo aracılığı ile üretim izni olmayan ve kozmatik olarak kullanılan yılan yağı geleceği ve bunların piyasaya sürüleceği yolunda ihbar alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Konuyla ilgili Aydın valiliği"nden yapılan açıklamada “13 Aralık 2010 günü ilimize kargo aracılığı ile kozmetik alanda kullanılan ve saç çıkarıcı özelliği olduğu belirtilen yılan yağı geleceği bilgileri edinilmiş, yapılan çalışmalarda kargo aracılığı ile ilimizde piyasaya sürülmek üzere gelen, üretim izni olmayan 480 şişe yılan yağı ele geçirilmiştir. Yapılan çalışmaların devamında 14 Aralık 2010 günü yine kargo yolu ile ilimizde piyasaya sürülmek üzere gelen üretim izni olmayan 500 şişe yılan yağı ele geçirilmiş, her iki yakalamada toplam 980 adet yılan yağı ele geçirilmiştir. Ele geçirilen yılan yağları ile ilgili olarak S.T. ve Ç.G. isimli şüpheliler yakalanmışlar, haklarında TCK 187 Md .Muhalefet (Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde ilaç üretmek veya satmak) suçundan gerekli yasal işlemler yapılmıştır. Kozmetik alanda kullanılan ve üretim izni olmadan kontrol dışı üretilen bu tür malzemeleri kullanan vatandaşlarımızda, bu malzemelerin bilinçsiz bir şekilde kullanılması halinde ciddi sağlık problemlerinin oluşabileceği göz önünde bulundurulmalı ve uzman tavsiyesi olmayan ürünleri kullanmamalarının uygun olacağı değerlendirilmektedir” denildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, halkın huzur ve refah içerisinde yaşaması ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunma konusunda, suç örgütleri ve kaçakçılık suçları ile etkin bir şekilde mücadelenin devam ettiği belirtildi.